„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 11. maijs
Sestdiena
Karmena, Manfreds, Milda
+1.7 °C
daži mākoņi

Dāvāt ceļotprieku

 

Mēdz teikt, ka pasaule ir pārāk liela, lai neļautos kārdinājumam to atklāt un iepazīt. It sevišķi tagad, kad pēc dažādiem pašizolēšanās un mājsēdes periodiem mēs varam atļauties ceļošanas prieku. Par to varējām pārliecināties, apmeklējot ikgadējo tūrisma izstādi -- gadatirgu “Balttour” Rīgā. Varbūt tāpēc arī visas izstādes gaisotnē jutās šo trīs gadu pārtraukums, kurā bijušie un tagadējie kolēģi dāvāja sev un apmeklētājiem šo atkalredzēšanās prieku. “Balttour” ir vieta, kur var saprast tās tendences un virzienus tūrismā, kas valdīs šajā gadā Latvijā. Kā parasti milzīgas rindas bija pie lielajām tūrisma aģentūrām, kas liecina, ka joprojām cieņā eksotiskās tūres. Plaši bija pārstāvēta Lietuva, Igaunija. Neskatoties uz karadarbību, rietumu Ukrainas pārstāvji piedāvāja pakalpojumus savā slavenajā kūrortā Truskavecā. Uzmanību piesaistīja arī Igaunijas un Slovākijas stendi.

Savukārt mani kā apmeklētāju priecēja izdoma un jaunrade, ar kādu savu tūrisma produktu reklamēja pašmāju ceļojumu organizētāji. Tika piedāvātas vīna un garšas tūres, kurās apmeklētāji var nobaudīt gan populārus vīnus un ēdienus, gan brūkleņu vīnu un brūkleņu šampanieti! Iepriecināja arī stends ar Sēlijas vīniem.

Tika piedāvāts daudz jaunu maršrutu gan mierīgai, gan aktīvai atpūtai dabā. Košais, pavasarīgās krāsās rotātais Latgales tūrisma stends piesaistīja apmeklētāju uzmanību. Izstādes apmeklētāji interesējās par jauniem galamērķiem, jauniem tūrisma produktiem, naktsmītņu piedāvājumiem, atpūtas un izklaides iespējām, dabas takām, atpūtu kopā ar bērniem. Augšdaugavas novadu pārstāvēja pašvaldības iestāde “TAKA”, iepazīstinot izstādes dalībniekus un apmeklētājus ar plašo novada tūrisma piedāvājumu un iespējām, ko te apskatīt, sajust, nogaršot. Tika prezentēti jauni tūrisma maršruti, novada lielāko pasākumu plāns, kā arī vairāku tūrisma uzņēmēju piedāvājumi. Malači daugavpilieši, kas daudzpusīgi parādīja iespējas, ko piedāvā Latvijas otrā lielākā pilsēta.

Zenta Mauriņa ir teikusi: „Ceļot prot tas, kā sirds ir redzīga un kā acs prot apstāties un svētīt. Ceļot prot tas, kas savu sirdi prot atraisīt. Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā.” Tāpēc ceļosim, jo pasaule ir kā grāmata. Tie, kuri neceļo, lasa vien grāmatas pirmo lapu!