„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.4 °C
apmācies

Pašvaldības vadītājs: parādi DRS ir bijuši arī agrāk

Ivars Soikāns

Komentējot Daugavpils reģionālās slimnīcas (DRS) vadītāja izteikumus par iestādei draudošo bankrotu, kas sabiedrībā izraisījuši plašu rezonansi, Augšdaugavas novada domes priekšsēdētājs Arvīds Kucins preses konferencē žurnālistiem atzina, ka dažādas finansiālas problēmas slimnīcai ir bijušas vismaz pēdējos gadus desmit, un pašreiz trūkstošais pusotrs miljons eiro nav lielākā summa, kuras DRS kādreiz ir trūcis.

Pašvaldības vadītājs norādīja, ka pastāv zināma hierarhija -- ārstniecības iestādei ir kapitāldaļu turētāji, ir padome un valde, un nav īsti korekti nākt klajā ar skaļiem paziņojumiem, pirms minētais jautājums nav izdiskutēts attiecīgajās struktūrās.

Tāpat pagaidām nav īsti skaidrs, kā strukturējas šis parāds. Dažādi parādi par dažādiem pakalpojumiem slimnīcai ir bijuši arī iepriekš.

Aizvadītajā nedēļā DRS notika kapitāldaļu turētāju sanāksme, kurā tika apspriests arī ar slimnīcas finansiālo situāciju saistītais jautājums. Patlaban šo jautājumu skata DRS padome, kura lems, kā tālāk rīkoties.

Augšdaugavas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Vitālijs Aizbalts piebilda, ka, sekojot notikumu attīstībai medicīnas jomā nacionālajā līmenī, var secināt, ka līdzīgā situācijā ir arī citas Latvijas slimnīcās. Vienīgā atšķirība ir tā, ka DRS vadītājs pagaidām ir vienīgais, kurš par to ir paziņojis publiski.

Latvijas Slimnīcu biedrības vadītājs Jevgeņijs Kalējs esot paziņojis, ka budžets stacionāriem šogad netiks palielināts. Tādējādi nāksies vai nu samazināt pakalpojumu klāstu vai palielināt pacientu iemaksas vai arī pieaugs rindas uz plānveida operācijām un citiem plānveida pakalpojumiem.

Nākamnedēļ plānota SIA “Daugavpils reģionālā slimnīca” dalībnieku ārkārtas sapulce, kurā plānots izskatīt kapitālsabiedrības ekonomikas attīstības pārskatu par 2022. gadu, pārskatā prognozētās saimnieciskās un ekonomiskās darbības attīstības perspektīvas, kā arī jautājumu par valdes locekļa pilnvaru pārsniegšanu.