„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+11.7 °C
skaidrs laiks

Rekonstruēts tramvaju apskates cehs

Ivars Soikāns

AS „Daugavpils satiksme” tramvaju depo pilnā apjomā sācis darboties rekonstruētais tramvaju apskates cehs, kas uzņēmuma pastāvēšanas 60 gados bija nonācis gaužām bēdīgā stāvoklī, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Daugavpilī intensīvi turpinās sabiedriskā transporta infrastruktūras uzlabošanas darbi: tiek atjaunots gan transports, gan ceļu infrastruktūra, gan arī telpas, kur notiek transporta apskate un sagatavošana pasažieru pārvadājumiem.

AS “Daugavpils satiksme" nodrošina sabiedriskā transporta pakalpojumus Daugavpilī četros tramvaju maršrutos ar 42 tramvaju vagoniem. Viens no lielākajiem izaicinājumiem bija nodrošināt to nepārtrauktu apkopi remontdarbu norises laikā. Ar šo uzdevumu uzņēmuma darbinieki veiksmīgi tika galā un patlaban viņi var veikt savus pienākumus drošā un sakārtotā vidē.

Šogad AS „Daugavpils satiksme” sadarbībā ar Daugavpils pilsētas pašvaldību turpinās īstenot vairākus projektus, kas vērsti uz ceļu infrastruktūras uzlabošanu un sabiedriskā transporta parka atjaunošanu. Bez tehnoloģiskā pārtraukuma turpinās jaunas tramvaju līnijas izbūve Vaiņodes ielā. Pavasarī, paralēli ceļa pārbūvei, ko īsteno Komunālās saimniecības pārvalde, sāksies sliežu pārbūves darbi Smilšu ielas posmā no Valkas līdz Jātnieku ielai. Patlaban notiek pretendentu izvērtēšana tramvaju līnijas pārbūvei Jātnieku ielas posmā no Smilšu ielas līdz tramvaju depo. Izsludināts iepirkums arī tramvaju līnijas pārbūvei 2. maršrutā no 18. novembra un Ventspils ielas krustojuma līdz Jāņa ielai.

Šogad uzņēmumā tiek gaidīta arī 15 jaunu autobusu piegāde un četri jauni tramvaja vagoni, kurus izgatavos pašmāju ražotājs -- Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca.

Kopumā Daugavpils sabiedriskā transporta infrastruktūras uzlabošanā šogad plānots ieguldīt aptuveni 47 miljonus eiro. No šīs summas 85% veido Kohēzijas fonda līdzfinansējums.