„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+6.8 °C
daļēji mākoņains

Iesācējs pokerā? Sāc runāt tiešsaistes pokera slengā!

Apmaksāta informācija

Tiešsaistes pokers ir viens no populārākajiem online azartspēļu veidiem, apvienojot vairāk nekā 100 miljonus spēlētāju visā pasaulē. Turklāt veseli 40 miljoni no tiem online pokera kaislībām ļaujas regulāri. Ja arī tu jau izsenis sapņo par strauju pagriezienu karjeras kāpnēs vai gluži vienkārši meklē jēgpilnu nodarbi brīvdienu vakariem, iespējams, ka pokers var kļūt par daļu no tavas ikdienas. Taču pirms meties iekšā online pokera dzīlēs ar visu sparu, velti dažas minūtes laika, lai iepazītos ar pokera slengu. Sākam!

Pamata termini, kas jāzina visiem

Lai arī cik dedzīga būtu tava vēlme uzsākt pirmo online pokera spēli, bez pamata terminu apguves neiztikt. Neesi pārgalvīgs un iepazīsties ar pretinieku pirms dodies to apspēlēt. Turklāt jo zinošāks tu būsi, jo vairāk izbaudīsi ikkatru spēles niansi. Papildus tam nomaskēsi arī faktu, ka esi totāls un neglābjams iesācējs.

  • ‘’Action’’ - apraksta jebkuru darbību pokera spēles gaitā. Veikt likmi, pieņemt likmi, pacelt likmi, nomest kārtis utt.
  • ‘’Ante’’ - obligātā likme. Šo likmi nepieciešams veikt visiem spēles dalībniekiem, kas vēlas turpināt dalību partijā;
  • ‘’All-In’’ - darbība, kad spēlētājs konkrētajā partijas izspēlē ieliek visus savus žetonus jeb spēlē uz visu banku;
  • ‘’Pot’’ - visu spēles dalībnieku izdarīto likmju kopsumma. Gan izspēles, gan spēles laikā.

Slengs tavai spēles gaitai

Kad pamati apgūti un mēle ietrenēta, laiks ķerties vērsim pie ragiem. Tālāk apskatīsim jau nedaudz niansētākus terminus. Bez šiem ‘’mazulīšiem’’ pilnvērtīga pokera spēle nudien nebūtu iespējama.

  • ‘’Fold’’ - spēles kārtas izlaišana. Spēlētājs nomet kārtis un gaida nākamo pokera kārtu. Šī opcija ir īpaši izdevīga gadījumā, ja esi saņēmis vājas kārtis;
  • ‘’Call’’ - uzsaukt likmi. Likmes uzsaukšanas gadījumā, tev jāveic tās saskaņošana. Proti, tavai likmei jāsakrīt ar šobrīd uz galda esošo likmi;
  • ‘’Bet the pot’’ - veikt likmi visas bankas apmērā. Ja banku veido 100€, tava likme sastāvēs no tieši tādas pašas summas. Termins drosminiekiem, kas viennozīmīgi noderēs spēlējot pokeru tādās pašmāju vietnēs kā Laimz kazino u.c.
  • ‘’Raise’’ - pašreizējās likmes paaugstināšana. Piemēram, ja likme tiek paaugstināta no 10€ uz 20€, visiem spēlētājiem jāveic likmju saskaņošana;
  • ‘’Check’’ - beigt savu kārtu, nepalielinot likmi. Šādā veidā spēlētājs var pavērot pārējo dalībnieku darbības uz pokera galda, lai pēc tam izlemtu, ko iesākt tālāk. Turpināt vai tomēr nomesties.

Kad runa ir par kārtīm

Ikvienam pokera spēlētājam ir jāprot atpazīt savas kārtis. Pretējā gadījumā pokera spēli var pielīdzināt bezjēdzīgai tējas ballītei apmulsušu ‘’tīneidžeru’’ kompānijā.

  • ‘’Community cards’’ - kopīgās kārtis. Šīs kārtis var izmantot ikviens spēles dalībnieks, veidojot 5 kāršu kombināciju (2 personīgās + 3 kopīgās kārtis);
  • ‘’Flop’’ - pirmās 3 kopīgās kārtis, kas atklātas spēles galda vidū. Šīs kārtis ir īpaši raksturīgas tieši Omaha un Hold’em pokera spēlēs;
  • ‘’Hole cards’’ - aizsegtās kārtis. Šīs kārtis tiek atklātas tikai konkrētās pokera kārtas izskaņā;
  • ‘’Kicker’’ - augstākā spēlētājam piederošā kārts. Situācijās, kad 2 spēlētājiem ir vienādas kombinācijas, uzvarēs dalībnieks ar augstāko ‘’kikeri’’.

Interesantas ‘’fīčas’’

Vēlies piešķirt online pokeram vairāk asumiņa? Šis slengs pavisam noteikti atdzīvinās pie galda esošo atmosfēru.

  • ‘’Pocket rockets’’ - kāršu kombinācija, kas sastāv no 2 dūžiem. Zvaigžņu karu fani šo kombināciju mēdz dēvēt arī par Admirāli Akbaru;
  • ‘’Big Slick’’ - kombinācija, kuru veido dūža un karaļa kārts. Visai ‘’slidens’’ pāris, kura izspēlēšanai jāpieiet īpaši piesardzīgi;
  • ‘’Midlife Crisis’’ - jeb pusmūža krīze. ‘’Midlife Crisis’’ apzīmē divus četriniekus;
  • ‘’Wayne Gretzky’’ - divi devītnieki jeb ‘’99’’, kas pazīstams arī kā slavenā NHL hokejista Veina Grecka spēlētāja numurs.

Protams, ka augstāk apkopotie termini ir tikai neliels ieskats pārbagātajā online pokera slengā. Taču arī to pārzināšana viennozīmīgi cels tavu pašpārliecinātības līmeni spēles laikā. Un tas noteikti nav mazsvarīgi. Lasi, iegaumē un steidz iemēģināt slengu praksē. Lai veicas!