„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.6 °C
apmācies

Ievēlēta jauna Daugavpils novada partijas valde

Jeļena Bobkova

Augšdaugavas novada Kultūras centrā “Vārpa” notika Daugavpils novada partijas kongress, kas pulcēja desmitiem šī politiskā spēka pārstāvju. Stundas laikā viņi ne tikai noklausījās atskaiti par paveikto darbu, bet arī ievēlēja jaunu valdi.

Vispirms par paveikto partijas biedriem pastāstīja Augšdaugavas novada domes priekšsēdētājs Arvīds Kucins. Pēc viņa teiktā, ņemot vērā to, ka pēdējās pašvaldību vēlēšanas notika jau Augšdaugavas novada teritorijā, neviens negaidīja, ka Daugavpils novada partija iegūs septiņus mandātus, jo rēķinājās, maksimums, ar piecām vietām. Taču vēlētāji ir izrādījuši uzticību partijai, un tagad visi ievēlētie deputāti, kā arī Daugavpils novada partijas pārstāvji, kas strādā pašvaldībā, dara visu iespējamo, lai to attaisnotu.

Nākamais darba kārtības jautājums bija valdes vēlēšanas. Tāpat kā iepriekš, partijas vadība atkal tika uzticēta Arvīdam Kucinam, kurš jau vairākus gadus veiksmīgi tiek galā ar saviem pienākumiem, uzņemoties līdera funkcijas.

“Jūtos lepns un esmu pateicīgs, ka partijas biedri atkal vienbalsīgi ievēlēja mani par priekšsēdētāju. Taču jāatzīmē, ka tā ir arī liela atbildība, nedrīkst samazināt tempu, ir daudz un cītīgi jāstrādā. Man nav iespējas atdusēties uz lauriem, tam vienkārši nav laika,” Arvīds Kucins teica laikrakstam „Latgales Laiks”.

Vienlaikus viņš norādīja, ka nākotnē partiju un pašvaldību kopumā gaida būtiskas pārmaiņas, un dažas no tām jau ir sākušās. Pašlaik jābalstās uz jauniem, aktīviem politiķiem, piemēram, tādiem kā Aleksejs Mackevičs, kurš šajā kongresā tika ievēlēts par partijas priekšsēdētāja vietnieku. Aleksejs jau vairākus gadus ir domes deputāts, pārstāvot daudzu vēlētāju intereses.

“Esmu pateicīgs mūsu partijas biedriem par uzticību un atbalstu. Šis ir pagrieziena punkts manā dzīvē. Partijas priekšsēdētāja vietnieka amats -- tā ir atbildība gan pret partijas biedriem, gan vēlētājiem, kurus pārstāvu pašvaldībā. Ceru, ka spēsim īstenot visas jaunās idejas, izmantot visu spēku un enerģiju, kas ir mūsu novada jauniešiem. Ir jāiet uz priekšu, jāizvirza un jāsasniedz jauni mērķi. Mūsu pašvaldības jaunās paaudzes politiķiem ir īpašs uzdevums -- darīt visu iespējamo, lai Augšdaugavas novads turpinātu attīstīties. Un tas ir mūsu spēkos!” savā nākotnes redzējumā dalījās Aleksejs Mackevičs.

Daugavpils novada partijas valdē tika ievēlēti deviņi jauni locekļi: Jānis Briška, Svetlana Kursīte, Ināra Miglāne, Ināra Natarova, Oļesja Ņikitina, Jānis Proms, Aivars Rasčevskis, Andrejs Repins un Aleksandrs Sibircevs.