„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.1 °C
apmācies

Esiet uzmanīgi, dodoties uz Ķīmiķu mikrorajonu!

Ivars Soikāns

Pagājušā gada nogalē vienā no noslogotākajiem pilsētas ceļu posmiem -- Smilšu ielā no Valkas līdz Jātnieku ielai -- sākās remontdarbi. Ziemā tika izsludināts tehnoloģiskais pārtraukums. Taču līdz ar pavasara iestāšanos šeit atsākās satiksme, tāpēc transporta kustība tiks ierobežota.

Pagaidām runa ir par tramvaja sliežu ceļu nomaiņu projekta "Tramvaju līnijas pārbūve Smilšu ielā posmā no Valkas ielas līdz Jātnieku ielai, Daugavpilī” ietvaros. Tāpēc arī tika noteikti pirmie ierobežojumi. Jau no 20. marta darbu veikšanas zonā tiks ieviestas izmaiņas autotransporta kustības shēmā, daļēji slēdzot krustojumu, mainot satiksmes organizāciju un pārceļot autobusu pieturas.

Plānots daļēji slēgt Valkas un Smilšu ielas krustojumu, pārcelt autobusu pieturu (Kultūras pils) no Smilšu ielas uz Miera ielu, mainīt satiksmes organizāciju Miera ielā. Autotransporta kustības shēma šajā rajonā publicēta Daugavpils pilsētas domes mājaslapā. Pa šādu maršrutu satiksme būs organizēta līdz 1. jūnijam.

Iestājoties siltākam laikam, tiks uzsākta ceļa sakārtošana. Pilsētas saimniecības un attīstības komitejas priekšsēdētājs Igors Aleksejevs laikrakstam „Latgales Laiks” pastāstīja, ka kopējais investīciju projekta finansējums ilgi gaidītajai Smilšu ielas rekonstrukcijai posmā no Valkas līdz Jātnieku ielai ir vairāk nekā 1,6 miljoni eiro. Turklāt pērn 22. septembrī domes ārkārtas sēdē tika pieņemts lēmums, ka pašvaldība piešķirs līdzfinansējumu šī projekta īstenošanai.

Projekta ietvaros paredzēts izbūvēt lietus ūdens novadīšanas sistēmu, pārbūvēt sabiedriskā transporta pieturvietas, izveidot autostāvvietas 60 vietām, pārbūvēt krustojumus, ierīkot luksoforu, radīt komfortablus pārvietošanās apstākļus cilvēkiem ar kustību traucējumiem un velosipēdistiem, un, protams, nomainīt asfalta segumu, kas šajā posmā briesmīgā stāvoklī, kā arī veikt teritorijas labiekārtošanas darbus.

Daļēji darbi sākās pagājušā gada nogalē, kamēr laikapstākļi to vēl ļāva, bet ziemā tie tika iesaldēti. Kā jau vairākkārt ziņojām, uzsākt projektu bija ļoti svarīgi jau pagājušajā gadā, pretējā gadījumā pilsēta būtu zaudējusi milzīgus līdzekļus, kas tika atvēlēti tieši šim objektam.