„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+3.2 °C
apmācies

Igors Aleksejevs dibina sakarus ar Ķīnu

Publicitātes bildes

Daugavpilij jau sen ir sakari ar Ķīnu, jo daudzus gadus Harbina ir Daugavpils sadraudzības pilsēta. Tomēr Pilsētas saimniecības un attīstības komitejas priekšsēdētājs Igors Aleksejevs nolēma stiprināt draudzīgās saites ar šo valsti. Šonedēļ viņš tikās ar Guandunas provinces industriālās pilsētas Guandžou Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvi Džeku Longu.

Sarunā Igors Aleksejevs un Džeks Longs apsprieda daudzas tēmas, lielāko uzmanību veltot ekonomikas jautājumiem. Pēc tikšanās I. Aleksejevs laikrakstam „Latgales Laiks” sacīja, ka saruna bijusi ļoti interesanta.

“Mēs visi saprotam, ka Eiropas izmainītās ģeopolitiskās situācijas kontekstā Ķīna pašlaik strauji paplašina savas industriālās un tirdzniecības intereses Ziemeļeiropas un Austrumeiropas valstīs, tāpēc ir ļoti ieinteresēta ciešākā sadarbībā, tostarp ar Latviju. Neskatoties uz to, ka Latvija, protams, Ķīnai ir pavisam mazs tirgus, ķīniešu uzņēmēji prot novērtēt katru partneri, pamatoti uzskatot, ka lielo un perspektīvo veido daudzas, lai arī mazas, bet ļoti svarīgas sastāvdaļas. Domāju, ka Latvijas uzņēmēju ieguvums, iegūstot piekļuvi milzīgajam Ķīnas tirgum un piedāvājot tam savas preces un pakalpojumus, ir pašsaprotams. Ķīnai ir plašas intereses -- sākot ar minerālmēsliem, lauksaimniecības produktiem, kokmateriāliem un kokapstrādes produciju un beidzot ar augstas pievienotās vērtības precēm. Tāpēc iesaku vietējiem uzņēmējiem izmantot iespēju un veidot noderīgus kontaktus tālākai attiecību attīstībai. Esmu gatavs personīgi iepazīstināt ar Džeku Longu un sniegt visas nepieciešamās koordinātas.

Jāpiebilst, ka īpaša uzmanība tiek veltīta Latgales uzņēmējiem! Dž. Longs zina par mūsu reģionu un pat sponsorē paukošanas klubu Daugavpilī. Un, kā man sarunā atzina Džeks Longs, pēc viņa Daugavpils apmeklējuma mums varētu būt jauna sadraudzības pilsēta ar 15 miljoniem iedzīvotāju,” tikšanos komentēja I. Aleksejevs.

Savukārt 9. martā Džeks Longs viesojās Daugavpils domē, kur tikās ar pašvaldības vadību.