„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+0.4 °C
nedaudz mākoņains

DU basketbolistes turpinās cīņu Latvijas čempionātā

Jeļena Bobkova

Baltijas sieviešu basketbola līgas finālspēli Daugavpils sportistes aizvadīja savā laukumā ar komandu „LCC Klaipeda”. Tajā diezgan paredzami uzvarēja krietni pieredzējušākās Lietuvas sportistes -- 90:60.

Šajā mačā savainojuma dēļ nevarēja piedalīties viena no Daugavpils komandas līderēm Valērija Baranovska. Šoreiz viņa vēroja maču tribīnēs, atbalstot savu klubu. Izmaiņas notikušas arī treneru korpusā. Objektīvu iemeslu dēļ šajā spēlē nebija klāt komandas galvenais treneris Guntis Endzels. Savukārt trenere Irina Romaņenko šajās dienās kopā ar savām jaunajām audzēknēm piedalījās Junioru Eirolīgā. Tādējādi šoreiz ar komandu DU bija „jātiek galā” ilggadējam un pieredzējušam trenerim Nikolajam Romaņenko.

Pirmajās divās ceturtdaļās daugavpilietes zaudēja ar pamatīgu rezultātu starpību. Pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 32:21, bet otrā -- 27:10 Lietuvas komandas labā. Pēc pārtraukuma, trešajā ceturtdaļā, uzvarēja mūsu basketbolistes -- 17:14. Arī noslēdzošajā ceturtdaļā daugavpilietes cīnījās godam, tomēr piekāpās meistarīgākajām pretiniecēm -- 12:17.

Lietuvas komandā ir nobriedušākas un pieredzējušākas basketbolistes. Komandas spēlētāju vidējais vecums ir 22 gadi. Ko gan nevar teikt par Daugavpils klubu, kurā spēlē pārsvarā juniores. Vecākajai spēlētājai Viktorijai Babičai ir tikai 23 gadi, bet vairākums ir vecumā no 15 līdz 18 gadiem.

Jāatzīmē, ka šajā spēlē komandā „Daugavpils Universitāte” tieši Ukrainas sportiste izcīnīja visvairāk punktu. Viktorijas Babičas kontā šoreiz ir 26 punkti. Viņai arī labākais trīspunktu metienu rādītājs – 86%. No septiņiem metieniem seši bija veiksmīgi. Lietuvas komandā teicamu spēli demonstrēja pieredzējusī 25 gadus vecā basketboliste Laurite Jurčute -- 40 punkti.

“Šī ir sabalansētākā komanda Baltijas līgā šosezon. Viņām ir lielisks trīspunktu metienu realizācijas procents. Kā vienmēr lieliski spēlēja komandas līdere Laurite Jurčute. Mēs pieļāvām kļūdas, dažos gadījumos pat bērnišķīgas, bet jāņem vērā, ka daugavpilietes šoreiz spēlēja ar pieredzējušām basketbolistēm. Turklāt lietuvietēm bija lielāka motivācija. Šī spēle viņām bija ļoti svarīga, bet mums -- ne,” treneris Nikolajs Romaņenko komentēja spēli laikrakstam „Latgales Laiks”.

Mūsu komandai priekšā divas ļoti svarīgas spēles, kuras tā aizvadīs ar „BJBS Rīga”. Balstoties uz divu maču summu, tiks noskaidrots ceturtais klubs, kas cīnīsies par Latvijas čempionāta medaļām. Pagaidām spēļu datumi vēl nav zināmi, taču, tiklīdz šī informācija kļūs pieejama, noteikti par to informēsim savus lasītājus.

Savukārt Daugavpils U15 juniores piedalās Junioru Eirolīgā. No 16. līdz 19. martam Tartu (Igaunija) tika aizvadītas kārtējā posma spēles. Un atkal labi spēlēja Irinas Romaņenko audzēknes. Izcīnot četras uzvaras piecos mačos, mūsu basketbolistes atkal ieguva otro vietu. Kopvērtējumā daugavpilietes tagad ir līderes pēc trīs posmu rezultātiem un pelnīti iekļuvušas finālistu četriniekā.