„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 13. maijs
Pirmdiena
Ira, Iraīda, Irēna, Irīna
+17.6 °C
daļēji mākoņains

Augšdaugavas novadā piedāvā plašu sociālo pakalpojumu klāstu

Publicitātes bildes

Dzīves līmenis ir atkarīgs no sociālās sistēmas attīstības līmeņa pašvaldībā, un to apliecina konkrēti piemēri. Šim nolūkam pēc Augšdaugavas novada domes Sociālo un veselības jautājumu komitejas priekšsēdētāja Alekseja Mackeviča iniciatīvas tika organizētas komitejas izbraukuma sēdes, kuru laikā deputāti apmeklēja Augšdaugavas novada sociālās iestādes.

Augšdaugavas novada domes deputāti jau ir iepazinušies ar Višķu sociālās aprūpes centra darbu, apmeklējuši Ilūkstes dienas aprūpes centru personām ar garīga rakstura traucējumiem “Fēnikss” un specializētās darbnīcas.

A. Mackevičs pastāstīja: “Cilvēku skaits, kam nepieciešams sociālais atbalsts, nemazinās. Tāpēc Augšdaugavas novada pašvaldība nemitīgi meklē dažādus variantus, kā uzlabot sociālās jomas pieejamību un darba kvalitāti. Jāatzīmē, ka sociālie pakalpojumi Augšdaugavas novadā ir plaši pieprasīti un pašvaldībai sociālā joma ir prioritāte.”

Piemēram, Višķu sociālās aprūpes centrs izveidots 1996. gadā uz reorganizētas slimnīcas bāzes, tajā uzturas pensijas vecuma cilvēki un cilvēki ar invaliditāti, kuriem nepieciešama diennakts aprūpe, sociālā rehabilitācija un pastāvīga dzīvesvieta. Centrā ir 74 vietas un visas ir aizņemtas. Centra klientiem tiek nodrošināta medicīniskā aprūpe, četras ēdienreizes dienā, inventārs un visi nepieciešamie aprūpes pakalpojumi. Diemžēl joprojām ir rindas, jo cilvēku, kuri vēlas apmesties uz dzīvi centrā, ir daudz vairāk nekā vietu.

Sociālo un veselības jautājumu komitejas sēdēs piedalās arī tuvējo pagastu sociālie darbinieki. Šie speciālisti strādā ar klientiem, sniedzot sociālo palīdzību nabadzīgajiem, bezdarbniekiem, vecāka gadagājuma cilvēkiem un citām sociāli mazaizsargātām iedzīvotāju grupām.

Augšdaugavas novadā ir izveidota optimāla sistēma sociālo pakalpojumu nodrošināšanai iedzīvotājiem. Tas ir gan pašvaldības Sociālā dienesta (vadītāja Anna Jegorova), gan tā profesionālu sociālo darbinieku nopelns.