„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.5 °C
apmācies

„Lokomotīvei” neveiksmīgs sezonas sākums

Igors Romanovs

8. aprīlī sākās Polijas otrās spīdveja līgas jaunā sezona. Daugavpils klubs "Lokomotīve" aizvadīja pirmās sacīkstes izbraukumā. Tomēr sākums izrādījās neveiksmīgs -- mūsu komanda zaudēja pretiniekiem no Ravičas. Sacensības noslēdzās ar rezultātu 56:33 „Metalika Recycling Kolejarz” labā.

Sešus mēnešus spīdveja cienītāji gaidīja jauno sezonu. Nu jau ir pienācis aprīlis, trekā atkal rūc motocikli, tiesa, ne Daugavpilī. Diemžēl slikto laikapstākļu dēļ mūsu sportistiem vēl nebija iespējas trenēties mājas trasē, bet pirmās sacensības bija paredzētas 8. aprīlī. Protams, izdevās mazliet pabraukt Polijā, Bidgoščā un Poznaņā, bet ar to bija par maz. Laikapstākļu dēļ Polijā nebija iespējams aizvadīt plānotos sparingmačus. Savukārt Ravičas komanda savā trasē aizvadīja pietiekamu skaitu treniņu, kas, protams, ir būtisks pluss. Un, lai arī šoreiz darbojās tikai viena trajektorija, viņi ar savu uzdevumu tika galā bez problēmām.

Daugavpils komandas spīdvejisti piekāpās pretiniekiem jau pirmajos braucienos. Pašā sākumā piecus punktus izcīnīja Raiens Duglass un Damjans Druždžs, apsteidzot Daugavpils spīdvejistus Jevgeņiju Kostigovo un Ķastu Puodžuku. Tad sekoja pāris neizšķirti, tad atkal zaudējumi. Un tikai desmitajā braucienā "Lokomotīves" pārim izdevās izcīnīt uzvaru -- 5:1. Daugavpils komandas labākie spīdvejisti šajās sacīkstēs Niks Moriss un Gustavs Grāns apsteidza Damjanu Druždžu un Nikodemu Bartohu.

Pirms finālbraucieniem tablo vēstīja 50:27 mājinieku labā. Daugavpiliešiem vairs nebija nekādu iespēju glābt situāciju, tomēr līderi turpināja cīnīties. Rezultātā gan 14., gan 15. brauciens noslēdzās neizšķirti. Labāko rezultātu šajās sacensībās uzrādīja Raiens Duglass no „Metalika Recycling Kolejarz”, kurš piecos braucienos izcīnīja 15 punktus. Nedaudz sliktāk startēja viņa komandas biedri Damjans Druždžs (12 punkti) un britu spīdveja veterānam Skots Nikolss (11 punkti).

Daugavpils komandā labi startēja leģionāri. Pagājušā gada līderis, kurš nolēma arī šosezon pārstāvēt Latvijas klubu, austrālietis Niks Moriss šoreiz sešos braucienos guva 11 punktus. „Lokomotīves” debitants Stīvs Vorals izcīnīja 8 punktus, 19 gadus vecais zviedrs Gustavs Grāns piecos braucienos guva 7 punktus. Šīs sacīkstes bija neveiksmīgas skandināvam Kevinam Jūlam Pedersenam, kurš šosezon jau sacenšas pieaugušo konkurencē un pagaidām ne visai veiksmīgi. Viņam nepakļāvās arī sarežģītais Ravičas treks.

"Es cerēju, ka būs labāk, bet nesanāca. Diemžēl mums, atšķirībā no sāncenšiem, nebija īpašu iespēju trenēties un aizvadīt kādas sacensības. Vairāk nekā puse mūsu komandas aizvadīja trīs vai četrus treniņus, un viss. Protams, arī treks bija smags. Iepriekšējā dienā Ravičā visu dienu lija, tāpēc sacensībās bija ļoti grūti braukt. Jā, leģionāri startēja nedaudz labāk, taču viņi jau ir piedalījušies vairākās sacensībās. Toties pretinieki savu trasi izbraukuši neskaitāmas reizes un zina katru tās centimetru,” pēc sacensībām teica „Lokomotīves” treneris Nikolajs Kokins.

Tagad laikapstākļi Latvijā ir uzlabojušies, nokusis sniegs, iestājies siltāks laiks. Un tas dod iespēju pilnvērtīgi sagatavot Daugavpils treku. Un, varbūt, jau nākamnedēļ mūsu spīdvejisti varēs pilnvērtīgi trenēties savā trasē, lai pienācīgi sagatavotos pirmajām mājas sacīkstēm, kas notiks Daugavpilī, visticamāk, 23. aprīlī. Pie mums atbrauks Gņeznas klubs.

Savukārt 15. aprīlī Polijā, Gdaņskā, Latvijas izlasei, kurā startēs Andžejs Ļebedevs, Francis Gusts, Oļegs Mihailovs, Jevgeņijs Kostigovs un Daniils Kolodinskis, būs jācīnās par ceļazīmi uz Eiropas komandu čempionāta finālu.

Vēlam mūsu spīdvejistiem veiksmi!