„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.4 °C
apmācies

Daugavpils basketbolistes -- Eirolīgas čempiones

Publicitātes bildes

Trīs dienas, no 14. līdz 16. aprīlim, Valmierā norisinājās Eiropas meiteņu basketbola līgas finālposms U16 vecuma grupā. Trīs atlases kārtās šajā turnīrā ļoti labu sniegumu demonstrēja Daugavpils Sporta skolas komanda, kuru trenē Irina Romaņenko. Uz pēdējo posmu daugavpilietes ieradās favorīšu statusā un pirmo reizi vēsturē kļuva par šo prestižo sacensību čempionēm.

Tomēr jāatzīmē, ka cīņa par šo titulu Daugavpils komandai nebūt nebija viegla. Pirmajā sacensību dienā viņas aizvadīja divas spēles. Pirmajā cīņā ar "U15W LTU" Irinas Romaņenko audzēknes guva ļoti pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 60:38. Tās pašas dienas vakarā daugavpilietes izcīnīja kārtējo uzvaru, šoreiz pieveicot Latvijas klubu "BS Rīdzene", -- 70:47. Taču otrajā dienā klājās smagāk.

Mačs ar komandu "MOBI Kyiv" noslēdzās ar rezultātu 54:45 Daugavpils Sporta skolas komandas labā. Visu spēli risinājās diezgan spraiga un līdzvērtīga cīņa, tomēr daugavpilietes spēja saņemties un izcīnīt uzvaru. Vēl nervozāka izvērtās Daugavpils komandas spēle ar ”BC Alvik Basket”. Dažas minūtes pirms spēles beigu signāla daugavpilietes zaudēja pretiniecēm vairākus punktus. Viņas visu laiku mēģināja iemest "trejačus", kas nekrita grozā. Taču pieredzējušajai trenerei izdevās noskaņot savas audzēknes, kuras pāris minūšu laikā “pārvilka segu uz savu pusi” un izcīnīja uzvaru -- 55:52.

Līdz ar to, pēc šī finālposma rezultātiem, par čempionu titulu noslēdzošajā dienā bija jācīnās divām komandām (abas -- no Latvijas). Svētdien laukumā devās "Daugavpils SS" un "Bertānu Valmieras BS". Skaista fināla cienīga cīņa, kurā par uzvarētājām pirmo reizi vēsturē kļuva Daugavpils komanda, kas ar 59:50 pārspēja mājinieces.

“Labākā dāvana trenerei Lieldienās. Pirmo reizi Eirolīgas finālā meitenēm pirmo vietu izcīnīja Daugavpils komanda,” sociālajā tīklā ierakstīja laimīgā trenere Irina Romaņenko. Sarunā ar laikraksta "Latgales Laiks" žurnālisti viņa informēja, ka, tāpat kā visos iepriekšējos posmos, arī šoreiz cīnījās līdzvērtīgas komandas. Un bija brīži, kad tiešām šķita, ka cīņa ir zaudēta. Taču katru reizi viņai izdevās atrast pareizos vārdus meitenēm, kuras veica īstu izrāvienu un uzvarēja.

Avīzes "Latgales Laiks" redakcija sveic komandu un treneri ar lielisko rezultātu!