„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+11.4 °C
daļēji mākoņains

Daugavpils cietoksnī izglāba kaķi

Daugavpils cietoksnī norisinājās kāda nelaimē nokļuvuša kaķa glābšanas akcija, par kuras aculiecinieku kļuva arī „Latgales Laiks”.

Saņēmuši izsaukumu, notikuma vietā ieradās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta brigāde. Tā kā kaķa atrašanās vieta bija norādīta aptuveni, sākotnēji nelaimē nokļuvušais dzīvnieks tika meklēts pie cietokšņa promenādes. Meklēšanā glābējiem palīdzēja arī vietējie pusaudži. Lai nesamērcētu apavus, pa mitrajām pļavām viņi pārvietojās zeķēs.

Pēc saņemtām precizētām norādēm par dzīvnieka atrašanās vietu, kaķis tika pamanīts, pie applūdušā cietokšņa vaļņa sēžam uz kāda paliela akmens, kura augšējā daļa atradās virs ūdens. Dzīvnieks acīmredzot bija devies medībās un aizrāvies ar tām tik ļoti, ka pazaudējis modrību, nokritis no vaļņa un iegāzies aukstajā grāvja ūdenī. Meklēdams glābiņu, tas aizpeldējis pie tuvumā esošā akmens, uzrāpies uz tā un centies apžūt.

Nekavējoties tika sagatavots glābšanas dēlis un viens no glābējiem, tērpies speciālā kombinezonā, ar dēli pieairējās dzīvniekam. Tuvojoties kaķim, viņš samazināja ātrumu, lai nenobiedētu izmirkušo un nosalušo dzīvnieku un tas nemestos aukstajā ūdenī, mēģinot glābties.

Dažādām dzīves situācijām sagatavotajam glābējam jau pēc īsa brīža izdevās nodibināt ar dzīvnieku kontaktu un novietot viņu uzglābšanas dēļ. Paceļot roku, glābējs deva zīmi saviem kolēģiem, kas ar trosē piestiprināto dēli atvilka viņu un kaķi līdz krastam.

Notiekošo vēroja arī vairāki nejauši garāmgājēji. Taču vislielākais prieks par glābšanas operācijas veiksmīgu iznākumu bija vietējiem puišeļiem, kas, palīdzot glābējiem, bija iesaistījušies kaķa meklēšanā, bet pēc tam ar lielu interesi sekojuši notikumu attīstībai.

Apskatot kaķi un konstatējot, ka tam nekas nekait, glābēji palaida to brīvībā. Sākumā krastā nogādātais un brīvībā palaistais mincis izskatījās nedaudz apjucis, bet drīz vien, sapratis, ka nepatīkamais piedzīvojums ir galā, devās mājup.