„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+0.4 °C
nedaudz mākoņains

"Ezerzeme/Daugavpils Universitāte" volejbolisti -- Latvijas čempioni

Ivars Soikāns

Daugavpils volejbolisti ir pārrakstījuši vēsturi. Mūsu sportisti pirmo reizi kļuvuši par Latvijas čempioniem, izcīnot pārliecinošu uzvaru noslēdzošajā izšķirošajā spēlē -- 3:0.

Šogad Latvijas čempionāta fināls ir pelnījis visaugstāko novērtējumu. Tā bija īsta cīņa par čempionu titulu, ko var rādīt kā piemēru citiem. Lai kļūtu par čempioniem, bija jāgūst trīs uzvaras. Un šoreiz, lai noskaidrotu čempionus, bija jāaizvada pieci mači.

Pirms izšķirošās cīņas rezultāts sērijā bija neizšķirts -- 2:2, un čempionāta iznākums bija atkarīgs no noslēdzošā mača. Šī spēle notika Daugavpilī, kurā atkal tikās „Ezerzeme/Daugavpils Universitāte” un „RTU/Robežsardze/Jūrmala”. Un, ja iepriekšējie mači pārsvarā noslēdzās ar rezultātu 3:2 vienas vai otras komandas labā, tad šoreiz daugavpilieši sagrāva pretiniekus, izcīnot pārliecinošu uzvaru -- 3:0.

Ko treneris pirms spēles teica savai komandai, kādus norādījumus deva mača laikā, mums, līdzjutējiem, paliks noslēpums. Un „Ezerzeme/Daugavpils Universitāte” volejbolisti demonstrēja tādu spēli, kurā pretiniekiem nebija itin nekādu izredžu. Lai gan jāatzīmē, ka pirmajā setā laukumā ritēja ļoti spraiga cīņa, kas noslēdzās ar rezultātu 27:25 laukuma saimnieku labā. Taču pēc tam daugavpilieši pilnībā pārņēma iniciatīvu -- 25:20, 25:11.

Protams, lieliski spēlēja komandas līderi Andris Širjakovs (16 punkti), Ēriks Voroņko (12) un Armands Rokjāns (12), Antons Nazarovs (7 punkti). Taču šis Daugavpils volejbola vēsturē izcilais sasniegums ir visas komandas nopelns. Un te viņi ir -- čempionāta varoņi: Mārtiņš Jansons, Konstantīns Marčenko, Dmitrijs Meinerts, Edvīns Vigulis, Edgars Baltacis, Artjoms Petrovs, Vadims Meļņikovs, Armands Rokjāns, Andris Širjakovs, Pāvels Smirnovs, Ēriks Voroņko, Antons Nazarovs un Sandis Vilcāns.

Līdz šim sasniegumam komandu aizveda galvenais treneris Rihards Puķītis un otrais treneris Andrejs Adamovičs.

Laikraksta "Latgales Laiks" redakcija sveic komandu!