„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.4 °C
nedaudz mākoņains

Kalkūnos atjaunos ceļu

Publicitātes bildes

Augšdaugavas novada dome izsludināja konkursu par pašvaldības autoceļa Nr. 60-90 Celtnieks--Daugava rekonstrukcijas un autoruzraudzības projekta izstrādi. Šo priecīgo ziņu laikraksta „Latgales Laiks” lasītājiem pavēstīja domes deputāts Aleksejs Mackevičs.

Kalkūnu iedzīvotāji un vasarnieki jau sen ir sūdzējušies par šo ceļa posmu. Un, tik tiešām, braukt pa veļas dēli bija vieglāk nekā pa šo ceļu. Ar savām sūdzībām viņi vērsās novada domē. Aleksejs Mackevičs pastāstīja, ka pašvaldība plāno atjaunot aptuveni 800 metrus brauktuves, ieklājot cieto segumu. Projekta sākuma un īstenošanas laiks: 2023.--2024. gads.

“Šo ceļa posmu intensīvi izmanto Kalkūnes pagasta iedzīvotāji un vasarnieki, pa ceļu kursē arī sabiedriskais transports un skolēnu autobuss. Atsaucoties uz daudzajiem novada iedzīvotāju lūgumiem, pašvaldība izsludināja iepirkumu ceļa projektēšanas darbiem uz vasarnīcu kooperatīvu “Celtnieks”. Esmu pārliecināts, ka mūsu iedzīvotāji ziņu par šī ceļa posma atjaunošanu uztvers ar prieku, jo tas būtiski uzlabos Kalkūnes pagasta ceļu infrastruktūras kvalitāti,” komentēja A. Mackevičs.