„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.8 °C
apmācies

Kā izvēlēties perfektu velo kreklu?

Velo krekls ir svarīgs elements ikvienam kaislīgam velobraucējam. Ja šad tad izbraucat atpūtas braucienā ar velosipēdu, tad šis krekls nav tik svarīgs, tomēr, ja regulāri trenējaties, braucienos ar velosipēdu, tad bez laba velo krekla neiztikt.

Kāpēc velo krekls ir nepieciešams ikvienam aizrautīgam velosipēdistam?

Velo krekli nav nekādi parastie krekli – tie ir speciāli ražoti, lai ātri izžūtu, kā arī to forma un piegriezums ir paredzēts tam, lai jūs varētu sasniegt vislabāko iespējamo rezultātu. Savukārt velo kreklam uz muguras parasti ir viegli un ērti pieejamas kabatas, kurām piekļūt riteņbraukšanas laikā ir īpaši komfortabli.

Ja izmēģināsiet velo kreklu, tad pēc tam vairs negribēsiet braukt ar velosipēdu jebkādā citā apģērbā. Vienkāršam laiskam izbraucienam ar ģimeni šāds krekls, protams, nav nepieciešams, taču, ja velosipēds ir jūsu ikdienas sastāvdaļa, tad velo krekls jums būs īpaši noderīgs.

Pēc kāda principa izvēlēties velo kreklu?

Kā jau jebkuram sporta apģērbam, materiālam ir milzīga nozīme. Velo krekli tiek ražoti gan no sintētiskiem, gan dabiskiem materiāliem. Paši modernākie velo krekli tiek ražoti no sintētisku materiālu savienojuma, kas ir speciāli pielāgots velobraukšanai. Šie materiāli palīdzēs kreklam ātri izžūt, lai sviedru dēļ jums nebūtu jāturpina velobraukšana slapjā kreklā. Slapjš apģērbs var būt īpaši nepatīkams, ja nav pārāk karsti vai ir spēcīgs vējš. Turpinot ilgi sportot ar mirtu vai slapju apģērbu nav ieteicams, jo šādā veidā var saaukstēties. Tāpēc speciālais velo krekls nodrošinās jums sausa krekla komfortu visa brauciena laikā.

Velo kreklu materiāli ir piemēroti arī dažādiem laikapstākļiem, un šī izvēle ir atkarīga no jūsu dzīvesvietas un ieradumiem. Ja bieži līst, tad ieteicams izvēlēties velo kreklu, kas ir noturīgs pret ūdeni.

Tomēr ir iespējams iegādāties arī dabisku materiālu velo kreklus, ja sintētiski materiāli jums neiet pie sirds. Piemēram, merino vilnas velo krekls ir ideāla izvēle gan vēsā, gan karstā laikā.

Velo kreklam arī būtu jābūt visai pieguļošam. Ja tas būs pārāk ciešs, jums būs neērti kustēties. Savukārt, ja krekls būs pārāk brīvs, tad jūsu brauciena ātrums var samazināties. Ideālā velo krekla izvēle sākumā varbūt nav tik vienkārša, taču vēlāk jūs pārliecināsieties, ka tas bija to vērts.

Apmaksāta informācija