„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.4 °C
neliels lietus

"VEF Rīga" izvēlējās Daugavpili

Margarita Vigule

26. aprīlī Daugavpilī pēc ilga pārtraukuma notika Latvijas basketbola čempionāta spēle vīriešu komandām. Turklāt tas nebija regulārā turnīra, bet pusfināla mačs. Daugavpilī ieradās komanda "VEF Rīga" un BK "Liepāja".

Latvijas deviņkārtējiem čempioniem neklājas viegli. Pirms šīs spēles rezultāts sērijā bija neizšķirts -- 1:1. Protams, bija cerības izcīnīt uzvaru Daugavpilī, taču tas neizdevās. Daugavpils Olimpiskā centra tribīnes bija pilnas un šajā spēlē ar nelielu pārsvaru uzvarēja liepājnieki.

Pašā sākumā vadībā izvirzījās „VEF Rīga”, bet pēc tam sekoja muļķīgu kļūdu sērija gan aizsardzībā, gan uzbrukumā, savukārt liepājniekiem labi padevās trejači. No 29 spēles laikā izdarītajiem metieniem precīzi bija 12.

Pirmajā ceturtdaļā liepājnieki uzvarēja ar 22:16, bet otrā noslēdzās neizšķirti -- 17:17. Trešajā ceturtdaļā rīdzinieki atkal nespēja tikt galā ar emocijām, pieļāva kļūdas un zaudēja ar 18:22. Toties pēdējās desmit minūtēs rīdziniekiem gandrīz izdevās panākt pretiniekus. Divas minūtes pirms spēles laika beigām vēl saglabājās diezgan reālas izredzes uzvarēt. Taču bumba nekrita grozā, pat neizdevās izmantot iespēju un realizēt soda metienus -- abi savu mērķi nesasniedza. Rezultātā Liepājas basketbolisti svinēja uzvaru -- 78:75. Tagad sērijā rezultāts 2:1 BK „Liepāja” labā.

Komandā „VEF Rīga” labāko rezultātu sasniedza Atis Ate -- 19 punkti. BK «Liepāja» izcēlās Kārlis Šiliņš -- 23 punkti.

Kā jau ziņojām, šos basketbola svētkus mums, daugavpiliešiem, organizēja Latvijas Basketbola savienības pārstāvis, Daugavpils pilsētas domes deputāts Igors Aleksejevs, kurš pusgadu risināja sarunas ar „VEF Rīga” par šī mača aizvadīšanu. Viņš ar interesi vēroja šo spēli.

“Daugavpils kaija izrādījās labvēlīgāka Liepājas basketbolistiem. Tomēr rīdziniekiem vēl ir izredzes tikt finālā. Pusfināla sērijā līdz trim uzvarām pašlaik rezultāts ir 2:1 par labu liepājniekiem. Tādējādi "VEF Rīga" un BK "Liepāja" tiksies vēl vismaz vienu reizi, un, ja veiksme uzsmaidīs rīdziniekiem, komandas, lai noskaidrotu finālistu, spēlēs piekto reizi.

No sirds apsveicu BK "Liepāja" līdzjutējus ar uzvaru! Vēlos pateikties klubam „VEF Rīga” par to, ka dāvāja Daugavpilij neaizmirstamus basketbola svētkus un skaistuma spēli! Paldies!” pēc spēles teica I. Aleksejevs.

Nākamo spēli komandas aizvadīs šodien, 28. aprīlī, Liepājā.