„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.7 °C
apmācies

Mājokļa remonta plānošana - 4 noderīgi padomi

Apmaksāta informācija

Mājokļa remonts prasa būtisku laika, pūļu un finanšu ieguldījumu. Un, lai viss izdotos kā plānots, ir svarīgi veikt rūpīgu remonta plānošanu. Par to, ko ņemt vērā, gatavojoties remontam, vairāk uzziniet raksta turpinājumā.

1. Remontdarbu apjoms

Lai varētu izveidot precīzu plānu un aprēķināt izmaksas, ir jāzina, kāds remonts tiek iecerēts. Piemēram, kosmētiskā remonta laikā tiek atjaunota griestu un sienu apdare, nomainīts grīdas segums, bieži vien - arī mēbeles. Savukārt, kapitālais remonts paredz apjomīgākus darbus - attiecīgi tam ir jāieplāno gan vairāk laika, gan finanšu.

2. Plāns

Nākamais solis ir plāna izveide. Tas remonta procesu padarīs daudz vienkāršāku un ļaus izvairīties no nepatīkamiem pārsteigumiem remonta laikā un pēc tam. Svarīgi ir plānā iekļaut iecerētos remontdarbus un to veikšanas secību, darbu veikšanas termiņus, vajadzīgos materiālus un darbarīkus, kā arī plānoto budžetu.

Jāatceras gan, ka remonta laikā var nākties veikt kādas korekcijas, jo sākotnēji paredzēt pilnīgi visu reti kad ir iespējams.

3. Remontam atvēlētais budžets

Svarīgs punkts, ko noteikti nevajadzētu izlaist, ir tāme. Aprēķinot aptuvenās remonta izmaksas, būs vieglāk pārliecināties, cik viegli būs iekļauties budžetā.

Jārēķinās gan ar to, ka, aprēķinot budžetu, ir jāparedz arī kāda summa neplānotu izdevumu segšanai. Ja veicot aprēķinus tomēr seciniet, ka ar Jūsu rīcībā esošiem naudas līdzekļiem visam nepietiks, noderēt var aizdevums remontam no Sefinance.lv, kas ļauj neatlikt savas ieceres uz vēlāku laiku. Pirms kredīta noformēšanas gan ir svarīgi izvērtēt savu maksātspēju.

4. Ideju apkopošana

Kas attiecas uz remonta gaitu un ieceru īstenošanu, ne visas spontānās idejas ir ilgtspējīgākās, tādēļ vēl pirms darbu uzsākšanas veltiet laiku tam, lai apkopotu vērtīgākās idejas, kas ļaus sasniegt Jums vēlamo rezultātu.

Ja rodas kādas šaubas par idejas veiksmīgu īstenošanu vai vajadzīgajiem materiāliem, nebaidieties konsultēties ar speciālistu, kurš spēs ieteikt labākos risinājumus.

Lai arī plānošana ir veiksmīga remonta priekšnoteikums, jārēķinās ar to, ka ne vienmēr viss rit pēc sākotnējā plāna. Nebaidieties veikt vajadzīgās korekcijas un pieņemt radošus lēmumus. Tad viss noteikti izdosies.