„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+4.2 °C
apmācies

Kādu telti izvēlēties komfortam pārgājienam?

Apmaksāta informācija

Pārgājieni dabā vienatnē, kopā ar draugiem vai ģimeni ir kļuvuši par ļoti populāru brīvā laika pavadīšanas veidu. Lai arī ne vienmēr ir nepieciešamība ņemt līdzi telti, pat vienas dienas pārgājienā var rasties situācija, kad jumts virs galvas var būt ļoti noderīgs. Tādēļ vieglas, parocīgas, jūsu vajadzībai atbilstošas telts iegāde agri vai vēlu kļūst par nepieciešamību. Paraudzīsimies, kādas teltis iespējams iegādāties.

Mugursomu telts

Viegla un kompakta telts, paredzēta ilgstošam pārgājienam, tajā ir pietiekami daudz vietas gulēšanai un mantām;  tās ir izturīga pret lietu un labi aizsargā no vēja. Nopērkamas 1,2,3,4 – vietīgas mugursomu teltis.

Pārgājienu telts

Ja iet runa par vieglu telti vienas dienas pārgājienam, tad tiek domāta šis telts veids. Telts ir viegla un kompaktas formas, kas ir viegli pārnēsājama, piemērota īslaicīgai uzturēšanai dabā. Šīs kategorijas telšu ražotāji par savu prioritāti izvirzījuši tās vieglumu, kā arī materiālu izturību, lai nodrošinātu aizsardzību pret laika apstākļiem. 

Ģimenes telts

Paredzētas lielākas cilvēku grupas – ģimenes vai draugu kompānijas,  izmitināšanai. Tās ir lielas, plašas un ērtas telpas, ar neskaitāmiem aksesuāriem, piemēram, priekštelpu, telpu mantām un atsevišķām dzīvošanas sekcijām. Ģimenes telts bieži ir trīsvietīga telts, kur ir vieta 3 pieaugušajiem, 1 bērnam un sunim.

Super viegla telts

Ļoti vieglas un kompakta formas teltis, kas paredzētas ilgstošiem pārgājieniem, kuru laikā tiek veikti lieli attālumi vai iets pa sarežģītu reljefu, līdzi ņemot pēc iespējas mazāk mantu. Šīs telts uzdevums ir nodrošināt nevis komfortu, bet jumtu virs galvas un aizsardzību no laika apstākļiem. Parasti tās 1 vai 2-vietīgas. 

Ekspedīcijas telts

Telts paredzēta izmitināšanai sarežģītos un ekstrēmos apstākļos, piemēram, kalnu pārgājienos. Šīs teltis ir paredzētas ilgstošai lietošanai, tām ir augsta izturība pret vēju, lietu un sniegu.

Automātiskās teltis

Dažādas ietilpības automātiskās teltis, kas aprīkotas ar ātrās uzstādīšanas sistēmu. Piemērotas ikvienam, kas nav vēlēšanās nopūlēties ar piņķerīgu telts uzstādīšanu naktī, lietū vai vējā. Uzstādīšanas sistēma nodrošina, ka telts ir gatava lietošanai 30 sekunžu laikā.

Auto jumta telts

Tās ir teltis, kas tiek uzstādītas uz automašīnas jumta, ļaujot ceļotājiem ērti un komfortabli izmitināties ārpus telpām, neuztraucoties par vēja, lietus vai citu dabas spēku ietekmi. Auto jumta telts ir salīdzinoši jauna tendence, kas kļuvusi ļoti populāra pēdējos gados. Šīs teltis tiek uzstādītas uz auto jumta, tādējādi nodrošinot paaugstinātu aizsardzību pret laika apstākļiem un dzīvošanas komfortu, vienlaicīgi saglabājot mobilitāti. 

Šīs telts konstrukcijas parasti ir izgatavotas no viegliem, bet izturīgiem materiāliem, piemēram, poliestera auduma un alumīnija stieņiem, lai nodrošinātu vieglumu un pārnēsājamību.

Auto jumta telts sastāv no diviem galvenajiem elementiem - izmitināšanas telpas un pamatnes, kas piestiprināta pie automobiļa jumta. Izmitināšanas telpa ir tāda pati kā citiem telšu veidiem, un tā var būt pielāgota viena vai divu cilvēku izguldīšanai. Telts stabilitāti nodrošina izturīga pamatne. Pamatne parasti ir izgatavota no alumīnija stieņiem, kas ir piestiprināti pie auto jumta reliņiem vai citiem stiprinājumiem uz automobiļa jumta. Tāpat auto jumta telts var būt aprīkota ar ventilācijas atverēm, lai nodrošinātu gaisa cirkulāciju un novērstu kondensātu uzkrāšanos teltī. Dārgākām auto jumta teltīm kāpnes ir zem papildus uzstiepta jumtiņa, zem kura izveidojas vēl viena nosegta telpa ēst gatavošanai vai piknikam svaigā gaisā.

Auto jumta telts popularitāte ir skaidrojama ar vairākiem faktoriem, taču būtiskākais no tiem ir tās sniegtās ērtība un praktiskums, kā arī iespēja būt dabā, neuztraucoties dabas spēku ietekmi, kā arī nozīmīgi samazināt laiku un izmaksas, kas saistītas ar citu izmitināšanas veidu meklēšanu. Auto jumta telts parasti ir izgatavota no kvalitatīviem un izturīgiem materiāliem, kas nodrošina tās izturību un ilgmūžību. Tas nozīmē, ka tā ir ilgtermiņa ieguldījums, kas var jums daudzus gadus nodrošināt izmitināšanas iespējas un komfortu.

Auto jumta telts var būt izdevīga izvēle, it īpaši, ja esat regulārs ceļotājs un plānojat to izmantot bieži. 

Plānojot savu vasaras atvaļinājumu, neaizmirstiet ieskatīties 220.lv telšu piedāvājumā un izvēlēties kādu no augstāk minētajām teltīm.