„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Grīvā pie Laucesas ietekas Daugavā uzstādīs jaunu vides objektu

12. maijā pie Laucesas upes ietekas Daugavā, netālu no Lielās ielas 39, tiks uzstādīts jauns vides objekts -- lielformāta burti, kas veidos uzrakstu “Daugavpils”. Sestdien, 13. maijā, MIKC Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas “Saules skola” jaunie mākslinieki un pasniedzēji šos burtus apgleznos.

Daugavpils valstspilsētas pašvaldībā „Latgales Laiku” informēja, ka tādējādi Daugavpilī pilsētvidi Grīvas apkaimē papildinās jauns vides objekts, kas vēstīs par mākslas nozīmi pilsoniskās līdzdalības veicināšanā.

Jaunais vides objekts Daugavpilī tiks uzstādīts pašvaldības īstenotajā projektā “Art4Rights -- Piešķirt vietai otru elpu -- Iekļaujoša publiskā māksla -- Pilsoniskās līdzdalības veicināšana un ES pamattiesību saglabāšana”. Viena no galvenajām projekta aktivitātēm ir, īstenojot iekļaujošas publiskās mākslas akciju, piešķirt jaunu elpu kādai aizmirstai kultūrvietai Daugavpilī un atdzīvināt to, piesaistot iedzīvotāju uzmanību.

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība aicina daugavpiliešus un pilsētas viesus apmeklēt jauno vides objektu un piedalīties fotokonkursā #Art4RightsDaugavpils -- līdz 22. maijam ieskaitot, savā „Facebook” un „Instagram” kontā publicēt fotogrāfijas ar jauno vides objektu, attēla aprakstam pievienojot tēmturi #Art4RightsDaugavpils. 23. maijā tiks paziņoti fotokonkursa uzvarētāji, kuri tiks apbalvoti 4 nominācijās: „Facebook” foto ar visvairāk atzīmēm “Like”; „Instagram” foto ar visvairāk atzīmēm “Like”; „Facebook” foto ar kuplāko ģimenes/draugu pulku un „Instagram” foto ar kuplāko ģimenes/draugu pulku.

Projekts “Art4Rights -- Piešķirt vietai otru elpu -- Iekļaujoša publiskā māksla -- Pilsoniskās līdzdalības veicināšana un ES pamattiesību saglabāšana” tiek finansēts Eiropas Savienības programmā “Pilsoņi, vienlīdzība, tiesības un vērtības”.