„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+4.8 °C
apmācies

Muzeju nakts Vecsalienas muižas pilī

13. maijā Latvijā norisinājās ikgadējā Muzeju nakts. Šogad šajā pasākumā pirmo reizi piedalījās Vecsalienas muižas pils. Šī gada Muzeju nakts moto ir "radīšana," ietverot vienā vārdā jaunradi, atjaunotni un atjaunošanu, dzīves uzlabošanu un dažādu lietu atjautīgu pārveidošanu, kā arī prasmju iepazīšanu un apgūšanu.

Vecsalienas muižas pasākums noritēja ar saukli "Soli pa solim". Kad cilvēks sper pirmo soli, viņš sajūt jaunas emocijas, rodas cits dzīves stāsts, ar katru nākamo soli uzlabojam savu dzīvi vai apgūstam, iepazīstam ko jaunu. Pasākuma ietvaros Vecsalienas muižas pils apmeklētajiem bija iespēja piedalīties radošās aktivitātēs -- Mīlestības vēstuļu darbnīcā un meistarklasē «Deju pirmie soļi». Interesenti varēja iepazīties ar Mētras Daumes (Štelmaheres) fotoizstādi “Substance”.

Muzeju nakts pasākums deva iespēju radīt siltu, noslēpumainu noskaņojumu, lai radīto graciozo iespaidu, kurā ielikts stāsts par pils vēsturi un mūsdienu skatījumu caur pils dāmas stāstījumu un radošām meistarklasēm sveču gaismā.

Pasākuma laikā apmeklētāji varēja izstaigāt pili paši vai pils dāmas pavadībā, iepazīties ar pils vēsturi, uzzināt par pils piedāvājumiem mūsdienās.

Dāmas un kungi meistarklases laikā apguva pirmos vēsturisko deju soļus. Mīlestības vēstuļu darbnīcā bija iespēja uzrakstīt pateicības vārdus, izteikt savas jūtas ar spalvu sagatavotā atklātnē ar Vecsalienas muižas pils attēlu, ko apmeklētāji atstāja sev.

Pavadot laiku naksnīgajā pilī, katrs varēja piedalīties nelielā konkursā -- izlozē, kur katram bija piedāvāti pieci jautājumi par pils dzīvesstāstu. Viens laimīgais uzvarētājs saņēma pārsteiguma balvu.



Sagatavojusi Jūlija Keiviša