„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+1.9 °C
apmācies

Izstrādāts velomaršruts “Daugavpils aplis”

Daugavpilī izstrādāts jauns velomaršruts sporta un aktīvās atpūtas cienītājiem “Daugavpils aplis”, kas ved pa pilsētas ielām un promenādēm un aptver lielu pilsētas teritorijas daļu, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils Tūrisma attīstības un informācijas aģentūras eksperte Anna Burlakova.Daugavpils aplis” ir 33 kilometrus garš velomaršruts, kuru izbraucot, var apskatīt populārākos tūrisma objektus un pilsētai raksturīgās ainavas.

Maršruts ir apļveidīgs, tā sākums un beigas ir Vienības laukumā. Velobraucējiem ir iespēja braukt pa pilsētas ielām un promenādēm, iebraukt Daugavpils cietoksnī, aplūkot pilsētas industriālo zonu un baudīt Lielā Stropu ezera skaistumu. Maršruts turpinās līdz Ruģeļu ūdenskrātuvei, kas ir mākslīga ūdenstilpe un ierīkota, gatavojoties Daugavpils HES celtniecībai. Braucot pa Bruģu ielas promenādi gar Daugavas gleznaino krastu, ceļotāji atgriežas Vienības laukumā.

Velomaršruta grūtības pakāpe ir vidēja, tas ved gan pa asfaltu, gan pa meža un grants ceļiem. “Daugavpils aplī” ir iekļauts arī marķētā velomaršruta Nr. 35 posms.

Daugavpils apli” izstrādāja Daugavpils pilsētas pašvaldības Tūrisma attīstības un informācijas aģentūra sadarbībā ar tūrisma klubu “Sniegpulkstenīte”. Maršruts ir pieejams arī digitālā veidā Daugavpils Tūrisma informācijas centra vietnē.

Autora foto