„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.4 °C
daļēji mākoņains

Daugavpilī skatāma ceļojošā fotoizstāde „Gadsimta būves Latvijā”

Daugavpilī, pilsētnieku iecienītajā pastaigu vietā Bruģu ielas promenādē, ir aplūkojama biedrības Building Design and Construction Council” (BDCC) organizētā ceļojošā lielformāta fotoizstāde „Gadsimta būves Latvijā”.

Izstādē apskatāms izpildījumā un ilgtspējas risinājumos augsti novērtēts arhitektu un inženieru veikums Latvijā. Ceļojošās izstādes pietura Daugavpilī nav izvēlēta nejauši -- divi no izstādes stendiem ir veltīti Daugavpils objektiem. 

Nosaukums "Gadsimta būves Latvijā" izstādei izvēlēts, norādot uz īstenoto projektu nozīmi Latvijas mērogā, informē biedrības BDCC vadītāja Gunita Jansone. Izstādē eksponētas fotogrāfijas ar arhitektūras un inženierijas sasniegumiem: Dārgumu namu Rēzeknē, Parka paviljonu Liepājā, atjaunoto Smiltenes baznīcu, arī starptautisku atzinību ieguvušo Ogres bibliotēku, kā arī svarīgiem infrastruktūras risinājumiem -- Ķekavas apvedceļu, Sarkandaugavas pārvadu. Daudzi objekti saņēmuši balvas lielākajā būvju konkursā “Latvijas Būvniecības gada balva” un citos nozīmīgos konkursos.

Daugavpils var lepoties ar restaurēto Inženieru arsenāla ēku cietoksnī, kas ieguva „Grand Prix”  konkursā „Latvijas Būvniecības gada balva 2022”.

Otrs stends ir veltīts Daugavpils Dzimtsarakstu nodaļas ēkai, kas konkursā „Latvijas Būvniecības gada balva 2021” ieguva 2. vietu nominācijā „Pārbūve” un atzinību Baltijas līmeņa konkursā „Ilgtspējība arhitektūrā, būvniecībā, dizainā”.

Ceļojošā lielformāta fotoizstāde „Gadsimta būves Latvijā” Daugavpilī būs skatāma līdz jūnija beigām.

Autora foto