„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+0.0 °C
neliels sniegs

SK „Lokomotīve”: neizšķirts = zaudējums

lokomotive.lv

Aizvadītajā svētdienā Daugavpils stadionā „Lokomotīve” notika Polijas spīdveja otrās līgas kalendārās sacensības. Pie mums ieradās Pilas komanda. Ilgu laiku šis klubs bija līgas pastarīša lomā, taču pēdējā laikā tā sportisti demonstrē skaistu, saliedētu cīņu, kas nes labus rezultātus. Un sacensības Daugavpilī nebija izņēmums.

Jā piemēru var minēt mājas sacīkstes ar Ravičas spīdvejistiem. "Metalika Recycling Kolejarz" ir komanda, kas pretendē uz vietu labāko četriniekā, un tai ir labs sastāvs. Dodoties uz Pilu, daudzi bija pārliecināti, ka tur uzvarēs Ravičas klubs. Bet tā nenotika. „Enea Polonia” uzvarēja diezgan pārliecinoši -- 51:39. Un tieši šīs sacīkstes bija jāskatās Daugavpils kluba vadībai, veidojot sastāvu. Taču, šķiet, ka tas netika izdarīts. Vēlreiz gribu atzīmēt, ka atbalstu lēmumu ļaut startēt saviem sportistiem, taču tas jādara prātīgi. Kā piemēru var minēt lēmumu pieteikt Artjomu Juhno ar 16. numuru. Viņš ir ļoti labs, jauns un daudzsološs sacīkšu braucējs. Kluba prezidents nolēma viņu pieteikt šajā pozīcijā, taču rezultātā Artjoms tik un tā sēdēja uz soliņa, ne reizi nedodoties trasē. Vai nebūtu bijis labāk ar šo numuru pieteikt Gustavu Grānu, kurš šosezon uzrāda labus rezultātus. Sasniedzis finālu pasaules individuālajā čempionātā junioriem, viņš piektdien, 2. jūnijā, pirmajā finālposmā Prāgā ieņēma sesto vietu -- tas ir ievērības cienīgs sasniegums. Un, ņemot vērā aizvadītās sacīkstes ar Pilu Daugavpilī, viņš būtu varējis pastiprināt komandu, nomainot braucēju, kurš dažādu apstākļu dēļ nespēja sasniegt gaidīto rezultātu.

Arī sacensību laikā vajadzēja balstīties uz rezultātu un pareizāk izkārtot sportistus. Turklāt sacīkšu sākums bija gana daudzsološs. Pēc 11 braucieniem „Lokomotīve” bija vadībā -- 38:28, bet pēcāk zaudēja visu šo pārsvaru. 12. braucienā Jevgeņijs Kostigovs un Ernests Matjušonoks netika galā ar 21 gadu veco Denu Gilku, kurš finišēja pirmais, un Danielu Hendersonu. 13. braucienā situāciju glāba „Lokomotīves” leģionārs Niks Moriss, kurš finišēja pirmais, Daniils Kolodinskis bija ceturtais.

Ļoti atbildīgi bija jāizvēlas sportisti noslēdzošajiem diviem braucieniem. Un, ja „Enea Polonia” treneris to izdarīja, abas reizes sūtot trekā komandas līderus Peteru Jungu un Adrianu Cīferu, tad mūsu menedžeris atkal kļūdījās. Pēc 13 braucieniem bija skaidrs, ka Jevgeņijam Kostigovam šīs sacensības nav veiksmīgas. Nebija ne laba starta, ne rezultatīvas cīņas trekā. Turklāt viņš guva mazāk punktu nekā leģionārs Pedersens. Un, ja komanda nebūtu tik nedrošā situācijā punktu skaita ziņā, varētu par to neuztraukties, taču viss bija citādāk. Kevins Jūls Pedersens šoreiz demonstrēja stabilāku sniegumu.

Un, cik man zināms, tieši viņu pieteikumā sākotnēji iekļāva treneris Nikolajs Kokins. Pedersenam bija jāstartē pārī ar Daniilu Kolodinski. Taču pēdējā brīdī jaunais kluba prezidents Edgars Kucins nolēma mainīt trenera lēmumu, un rezultātā mūsu duets zaudēja -- 1:5. Pirms pēdējā brauciena starpība bija tikai divi (!) punkti. Un viss varēja beigties dramatiskāk, ja vien tiesnesis nejauši nebūtu palīdzējis komandai. Lieta tāda, ka finālbraucienā Niks Moriss, kurš brauca otrajā pozīcijā, pēkšņi strauji nobremzēja un pagriezienā sāka emocionāli māt ar rokām virāžas tiesneša virzienā. Šķita, ka viņš pamājis ar sarkano karodziņu, itin kā apturot braucienu. Galvenais tiesnesis apturēja sacīkstes un nolēma, ka atkārtotajā braucienā jāstartē visiem četriem. Pēc tam sarunā ar austrāliešu leģionāru noskaidrojās, ka viņš ieraudzījis sarkano gaismu slēgtā parkā luksoforā un maldīgi pieņēmis, ka tas ir signāls pārtraukt sacensības. Būtībā šajā gadījumā droši varēja fiksēt rezultātu 5:1 par labu poļu duetam, jo ​​tobrīd Ķasts Puodžuks bija pēdējā vietā. Taču ar tiesneša lēmumu tika noteikts atkārtots brauciens, kas noslēdzās ar Daugavpils komandas zaudējumu -- 2:4. Niks Moriss finišēja otrais. Sacīkšu rezultāts neizšķirts -- 45:45. Taču šoreiz šis neizšķirts, diemžēl, ir līdzvērtīgs zaudējumam.

"Lokomotīve" -- 45

9. Ķasts Puodžuks -- 9 (3, 3, 1, 2, 0)

10. Daniils Kolodinskis -- 9+1 (3, 2*, 3, 0, 1)

11. Jevgeņijs Kostigovs -- 5+3 (2*, 1*, 1*, 1, 0)

12. Kevins Jūls Pedersens -- 6+1 (1*, 2, 2, 1)

13. Niks Moriss -- 11 (2, 1, 3, 3, 2)

14. Ričards Ansviesulis -- 3 (3, 0, 0)

15. Ernests Matjušonoks -- 2+1 (2*, 0, 0)

16. Artjoms Juhno (nestartēja)

"Enea Polonia" -- 45

1. Arturs Mročka -- 5+1 (1, 2*, 2, i, --)

2. Daniels Hendersons -- 5+1 (0, 3, 0, 2*, --)

3. Oļegs Mihailovs -- 0 (0, 0, --, --)

4. Peters Jungs -- 12+2 (1*, 3, 1*, 3, 3, 1)

5. Adrians Cīfers -- 14+1 (3, 1, 3, 2, 2*, 3)

6. Dens Gilks -- 6 (1, 2, 0, 3)

7. Kacpers Vardulinskis -- 0 (0, 0, --)

8. Jonass Knudsens -- 3+1 (2, 1*)

Tādējādi vēlreiz esam pārliecinājušies, ka katram ir jādara savs darbs. Pretējā gadījumā komanda zaudēs savus līdzjutējus, kuri ienes naudu klubam. Tāpēc sastāvs un spēku samērs katram braucienam ir jāuztic trenerim!

Nākamās sacīkstes ar „Enea Polonia” notiks 17. jūnijā. Savukārt Daugavpilī nākamās sacensības norisināsies 2. jūlijā, kad ieradīsies Tarnuvas komanda.