„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+11.5 °C
daļēji mākoņains

Tūkstoši interesentu apmeklēja auto šovu Inženieru arsenāla pagalmā

Ivars Soikāns

Svētdien, 4. jūnijā, Daugavpils pilsētas svētku izskaņā Inženieru arsenāla iekšpagalmā no pl. 12.00 līdz 16.00 norisinājās biedrības "Rolling Team" rīkotais auto šovs, kurā piedalījās vairāk nekā 80 dažādu kategoriju automašīnas -- no leģendāriem retro auto līdz moderniem drifta auto.

Uz auto izstādi Daugavpilī bija ieradušies klubu pārstāvji un auto entuziasti ar neparastiem projektiem arī no Rīgas, Jelgavas, Rēzeknes, Jēkabpils un Krāslavas, kā arī kaimiņvalsts Lietuvas. Pasākuma gaitā „Facebook” un „Instagram” sociālajos tīklos daugavpilieši un pilsētas viesi varēja nobalsot par visvairāk iepatikušos auto.

Apmeklētāji varēja izbaudīt Daugavpils Aerosoft kluba demo aktivitāti “Crazy Strike”. Tāpat pasākuma dalībniekiem bija iespēja doties izbraucienā pa cietoksni ar auto šova mašīnām, kā arī piedalīties loterijā. Par muzikālo pavadījumu rūpējās "DJ Junior Jeff".

Rīkojot akciju "Dubultsvētki", par patīkamu pārsteigumu 4. jūnijā bija parūpējies arī Tehnikas un industriālā dizaina centrs “Inženieru arsenāls”. Ikviens, kurš šajā datumā svin savu dzimšanas dienu, varēja apmeklēt visas Inženieru arsenāla ekspozīcijas par brīvu.

Kā laikrakstam "Latgales Laiks" pastāstīja Inženieru arsenāla sabiedrisko attiecību speciālists Aleksandrs Cvetkovs, auto šovu apmeklēja vairāk nekā 5000 cilvēku, bet aktīvākie piedalījās "Rolling Team" un radošā bērnu konstruktora "Rukimeka" konkursā.

Savukārt greznie kadiljaki „Fleetwood” un „Deville”, kā arī „Lincoln Continental” bija automobiļu izstādes „rozīnītes”. Taču skatītāju balvu saņēma citas klases automašīna -- 1983. gada „Mazda 626”.

Tagad biedrība " Rolling Team" plāno piedalīties Rēzeknes pilsētas svētkos, kas norisināsies no 4. līdz 6. augustam. Iespējams, vasaras auto sezonas noslēguma ietvaros septembrī Inženieru arsenāla iekšpagalmā tūnēto un retro auto īpašnieki sarīkos patīkamu pārsteigumu.