„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+18.3 °C
daži mākoņi

IZM reformas varētu būtiski ietekmēt trīs Daugavpils skolas

Izglītības un zinātnes ministrijas īstenojamo reformu rezultātā Daugavpilī varētu nākties slēgt divas pamatskolas, bet vienu vidējo mācību iestādi reorganizēt par pamatskolu. Tomēr, pēc pilsētas domes vadības domām, ar akciju rīkošanu izglītība iestāžu saglabāšanai pagaidām var iepauzēt.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš domes vadības preses konferencē žurnālistiem atzina, ka pagaidām "nevajadzētu skriet lokomotīvei pa priekšu”, jo vīziju par jauno skolu tīklu ministrija paziņos pēc 15. augusta, kad būs noslēgušās apspriedes ar sociālajiem partneriem.

Vairāk nekā pirms gada pilsētas skolu tīklā jau tika veiktas izmaiņas, lai izvairītos no vidusskolu pārveidošanas par pamatskolām un atsevišķu mācību iestāžu slēgšanas.

Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova piebilda, ka pašvaldībai ir redzējums, ko darīt ar tām skolām, kurās, iespējams, pēc jaunajiem ministrija noteikumiem nebūs pietiekami daudz skolēnu, bet tas nebūs no 1. septembra. Pašvaldībā ir sarēķinātas finanses un to patlaban pietiek visu pedagogu darba samaksai un izglītības iestāžu darbības nodrošināšanai.

Izglītības un kultūras jautājumu komitejas priekšsēdētāja Līvija Jankovska norādīja, ka sarežģītākā situācija patlaban ir 6. pamatskolā, tomēr, vairākkārt tiekoties ar izglītība iestādes vadību, arī tur ir rasts risinājums šim gadam.

Saskaņā ar Izglītības un zinātnes ministrijas jaunajām prasībām nepietiekamā skolēnu skaita dēļ slēgšana varētu draudēt 6. un 11. pamatskolai, bet Centra vidusskola varētu būt jāreorganizē par pamatskolu.