„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+11.5 °C
daļēji mākoņains

Kādu boileru izvēlēties privātmājai vai vasarnīcai?

Vasara ir laiks, kad daudzi plāno un veic remontdarbus, labiekārto savu māju vai vasarnīcu. Sakārtota un komfortabla vide palīdzēs Jum justies patīkami un droši savā telpā. Iespējams, ka šobrīd meklējat mājai vai vasarnīcai boileri, tad jautājumu varētu būt vairāk nekā atbilžu. Vēlamies atvieglot Jums boilera iegādi, lai to varat izdarīt pēc iespējas ātrāk, uzstādīt un baudīt komfortu, ko tas  sniedz.

Vidēji var teikt, ka boileris kalpo 10 - 15 gadus, tad vēlams ir domāt par jauna boilera iegādi un uzstādīšanu. Piemērota boilera uzstādīšana ļaus Jums ietaupīt resursus un arī finansiālos līdzekļus, kurus, piemēram, varat novirzīt citiem darbiem, kas ir jāveic mājā vai vasarnīcā. 

Pieejamie boileru veidi

Boileru klāstā atradīsiet boilerus, kas iedalās pēc to novietojuma, piemēram, vertikālie, horizontālie un kombinētie boileri. Kombinēto boileri ir iespējams pieslēgt pie apkures sistēmas.  Būtiski ir iepazīties ar boileru parametriem, lai Jūs varēt iegādāties savām vajadzībām vispiemērotāko. Noteikti mājai un vasarnīcai Jūs nepirksiet vienu un to pašu boilera modeli. 

Boilera jauda tiek norādīta vatos. Vidēji var teikt, ka boileru jauda svārstās no 1500 līdz 2000 vatiem. Ja Jums ir nepieciešams, lai ūdens tiktu uzsildīts ļoti ātri, tad jāskatās uz jaudīgāku boileri. Ja iegādāsieties jaudīgu, piemēram, 7000 vatu boileri, kas ļoti ātri sasildīs ūdeni, jārēķinās, ka šāda boilera lietošana prasīs lielāku elektroenerģijas patēriņu. 

Svarīgi ir pievērst uzmanību ne tikai boilera jaudai, bet arī tilpumam. Mazs boileris būs tilpumā līdz 30 l, kas būs izdevīgi, ja vēlaties burtiski mazgāt tikai rokas un traukus. Tā varētu būt laba izvēle, ko uzstādīt vasarnīcā jeb mājā, kurā neuzturaties visu gadu un katru dienu. 

Nelielas ģimenes ikdienas vajadzībām var iegādāties boileri, kura tilpums ir 80 - 100 l. Pirms boilera iegādes svarīgi ir konsultēties ar pārdevēju vai meklēt svarīgāko kritēriju informāciju internetā, lai iegādātais boileris neliktu Jums vilties un lieliski kalpotu. Kuplai ģimenei būtu jāpadomā par boileri, kuram ir vismaz 100 l, lai visi ģimenes locekļi varētu regulāri doties vannā vai dušā. Varbūt Jūsu vajadzībām derēs caurplūdes tipa ūdens sildītāji, kuriem nav ūdens tvertnes, bet ūdens tiek sildīts tikai tad, kad tas ir nepieciešams.

Ūdens uzsilšanas laiks

Ir divi parametri, kas ietekmē ūdens uzsilšanas laiku sildelementa jauda un jau minētais un iztirzātais boilera tilpums. 30 min. laikā var uzsilt tikai ļoti neliela tilpuma boileri. Vidēji jāsaka, ka uzsilšanas laiks ir 30 min. līdz 3.5 h, protams, ilgāks uzsilšanas laiks būs nepieciešams boilerim, kuram ir ap 100 l un vairāk. Ja boilerim ir laba siltumizolācija, tad ūdens tajā atdzisīs krietni vien lēnāk.

Funkcijas

Boileriem var būt dažādas papildus funkcijas, piemēram, ekrāns jeb displejs, kur ir pieejama svarīgākā informācija - ūdens temperatūra u.c., arī termometrs, lai operatīvi var sekot līdzi ūdens temperatūrai. Pirms boilera iegādes un uzstādīšanas noteikti atrodiet vietu, kur telpā tas tiks novietots un izmēriet izvēlētās vietas parametrus, lai būtu drošībā, ka jauniegādātais boileris iederēsies noskatītajā vietā.

Interneta veikalā 220.lv varat atrast dažādu ražotāju boilerus sev nepieciešamajā tilpumā. Ne tikai dažāda tilpuma, bet arī dažādu cenu kategorijas boilerus, lai ikviens, kuram ir nepieciešams boileris to varētu atrast un iegādāties interneta veikalā 220.lv.  Lai neapjuktu plašajā piedāvājuma klāstā, saprast kāds tieši boileris vislabāk būs piemērots Jūsu vajadzībām - caurplūdes ūdens sildītājs vai boileris, varat iepazīties arī ar informatīvo blogu, kas ir pieejams e-veikalā 220.lv.