„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+16.2 °C
daļēji mākoņains

AS “Daugavpils satiksme” iegādājusies sešus elektroautobusus

Ivars Soikāns

Turpinot sava autoparka atjaunošanu, kā arī veidojot videi draudzīgu un ilgtspējīgu sabiedriskā transporta infrastruktūru pilsētā, AS “Daugavpils satiksme” Kohēzijas fonda (KF) atbalstīto projektu ietvaros iegādājusies sešus elektroautobusus, tādējādi sperot arī lielu soli pretī Eiropas zaļajam kursam.

Daugavpils pilsētas pašvaldībā “Latgales Laiku” informēja, ka viens no lielākajiem Latvijas izaicinājumiem ir arī “zaļināt” satiksmi, jo transportlīdzekļi ir viens no lielākajiem CO2 izmešu avotiem. Ilgtermiņā AS “Daugavpils satiksme” plāno kļūt par videi draudzīgu uzņēmumu, bet netiek aizmirsts arī par pasažieru pārvadājumu kvalitāti.

Jaunie elektroautobusi ļaus ne tikai uzlabot pilsētā pasažieru pārvadājumu kvalitāti un saglabāt tīrāku vidi, bet arī samazināt pakalpojuma izmaksas un nodrošināt autobusu šoferiem mūsdienīgākus darba apstākļus.

Jaunu elektroautobusu ieviešana pilsētas maršrutos ievērojami atvieglos gados vecāku cilvēku, cilvēku ar kustību traucējumiem un vecāku ar bērnu ratiņiem pārvietošanos. Autobusi ir aprīkoti ar kondicionēšanas iekārtām, vizuāliem tablo un audio sistēmu, tajos ir izvietoti skaidri saprotami marķējumi un piktogrammas.

Nākamnedēļ AS “Daugavpils satiksme” uzsāks elektroautobusu pieņemšanu. Autobusi jau pavisam drīz sāks kursēt pilsētas ielās, tomēr no sākuma tikai testa režīmā. Tiks veikta elektroautobusu un uzlādes iekārtu testēšana, aprīkošana ar papildiekārtām un šoferu apmācība, un tikai pēc tam pilsētas maršrutos pakāpeniski tiks palaisti visi seši elektroautobusi. 

Papildu AS “Daugavpils satiksme” ir noslēgusi vēl četrus līgumus par 22 jaunu autobusu, tajā skaitā sešu ar saspiesto dabasgāzi (CNG) darbināmu M3 kategorijas, sešu ar CNG darbināmu M3 kategorijas mazas ietilpības, astoņu ar CNG darbināmu posmaino un divu ar elektrību darbināmu M3 kategorijas mazas ietilpības autobusu, iegādi.

Jaunie autobusi tiks piegādāti pakāpeniski līdz šī gada beigām. Tādējādi Daugavpils autobusu parks kļūs par vienu no modernākajiem valstī.