„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 5. maijs
Svētdiena
Ģederts, Ģirts
+19.5 °C
daļēji mākoņains

"Lokomotīve" izcīna pārliecinošu uzvaru

Igors Romanovs

Polijas spīdveja otrās līgas kārtējās sacensības noslēdzās ar pārliecinošu "Lokomotīves" uzvaru -- 57:33. Izbraukumā Daugavpils komanda revanšējās cīņā ar Pilas spīdvejistiem. Tādējādi pēc septiņām sacīkstēm Daugavpils klubs ar astoņiem punktiem ieņem trešo vietu turnīra tabulā.

Pirms divām nedēļām „Lokomotīve” savā trekā uzņēma Pilas komandu un toreiz sacīkstes noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu -- 45:45. Šoreiz komanda devās uz Poliju spēcīgākā sastāvā. Cerības neattaisnojušā dāņu sacīkšu braucēja Kevina Jūla Pedersena vietā uz Pilu tika nosūtīts brits Stīvens Vorals, savukārt vienu no junioru pozīcijām ieņēma jaunais zviedrs Gustavs Grāns, bet komandas kodolu veidoja Niks Moriss, Ķasts Puodžuks, Jevgeņijs Kostigovs, Daniils Kolodinskis, Ričards Ansviesulis un Ernests Matjušonoks.

Jāatzīmē, ka sacīkšu norise šoreiz bija apdraudēta, jo apmēram stundu pirms pirmā brauciena Pilā sāka stipri līt. Un bija bažas, ka tādēļ tiks nopietni bojāta trase, kurā nevarēs braukt. Tomēr organizatori nogaidīja, jo šoreiz bija ieplānota tiešraide, un televīzijas pakalpojumi ir ļoti dārgi. Rezultātā šīs sacensības tomēr notika, taču nenoritēja pēc Pilas komandas scenārija. Likumsakarīgi, ka šoreiz par trases priekšrocībām nevarēja būt ne runas.

Sākums bija gana iespaidīgs. Jau pirmajā braucienā pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 5:1 izcīnīja "Lokomotīves" duets Stīvens Vorals un Jevgeņijs Kostigovs. Viņiem izdevās jau no paša starta apsteigt Arturu Mročku un Oļegu Mihailovu. Junioru brauciens noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu. Daugavpiliešus izglāba Grāns, kurš finišēja pirmais. Ričards Ansviesulis kļūdījās, izbraucot ārējā trajektorijā. Trešais brauciens notika pēc līdzīga scenārija. Ļoti pārliecināti jau pēc pirmā pagrieziena sāncenšus apdzina Niks Moriss, bet Daniils Kolodinskis finišēja ceturtais.

Taču jau ceturtajā braucienā Daugavpils komandas duets Ķasts Puodžuks un Gustavs Grāns izcīnīja piecus punktus. Līdz ar to pēc pirmās sērijas "Lokomotīve" izvirzījās vadībā ar 16:8. Ņemot vērā laikapstākļus, tiesnesis nolēma nenoteikt pārtraukumus trases sagatavošanai vismaz līdz devītajam braucienam. Lietus varēja uznākt kuru katru brīdi, bet sacensību rezultātus var atzīt pēc astoņiem braucieniem. Rezultātā bija jābrauc gandrīz bez apstājas.

Sacensību vidū viesu pārsvars palielinājies, pēc astoņiem braucieniem rezultāts bija jau 29:19 Daugavpils komandas labā. Savukārt pirms finālbraucieniem, kad tablo rādīja 49:29 Nikolaja Kokina audzēkņu labā, jau bija skaidrs, kurš uzvarēs un iegūs papildpunktu. Sacīkšu galarezultāts -- 57:33 -- vairāk nekā pārliecinoša „Lokomotīves” uzvara.

“Pirmajā braucienā bija morāli grūti, sapratu, ka būs slidens un obligāti bija jāuzvar startā. Bet viss izdevās, brauciens bija veiksmīgs -- uzvarējām ar rezultātu 5:1. Vēlāk treks mazliet apžuva, nebija tik slidens, bija forši braukt pa tādu celiņu, varēja attīstīt lielu ātrumu,” atzina šo sacīkšu līderis Jevgeņijs Kostigovs, kurš komandai izcīnīja 14 punktus.

“Lietus, kas sākās stundu pirms sacensībām, savā ziņā pat palīdzēja mūsu komandai, izlīdzināja izredzes. Pilas klubam nebija sava treka priekšrocību, turklāt „Lokomotīve” labāk un ātrāk pielāgojās dabas radītajiem apstākļiem. Visi puiši ir malači, labi sevi parādīja. Ričardam nedaudz nepaveicās, pirmajā braucienā pietrūka pieredzes, kļūdījās, bet viņam vēl viss priekšā. Gan leģionāri, gan vietēji spīdvejisti aizvadīja sacensības ļoti labi. Gribu pateikties arī līdzjutējiem par atbalstu. Ejam tālāk,” pēc sacīkstēm "Latgales Laikam" teica treneris Nikolajs Kokins.

Nākamās Polijas otrās līgas kalendārās sacīkstes „Lokomotīve” aizvadīs savā trekā. 2. jūlijā Daugavpilī ieradīsies Tarnuvas klubs. Ar šo komandu mūsu spīdvejisti jau ir tikušies izbraukumā. Toreiz sacīkstes noslēdzās ar "Lokomotīves" uzvaru -- 47:43. Tagad mūsu līdzjutēji gaida uzvaru mājas trasē.