„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 5. maijs
Svētdiena
Ģederts, Ģirts
+19.0 °C
daļēji mākoņains

Daugavpilī norisināsies V Starptautiskais “Dragon Boat” festivāls

Publicitātes bildes

Sestdien, 1. jūlijā, no pl. 12.00 līdz 18.00 Lielā Stropu ezera centrālajā pludmalē norisināsies Daugavpils V Starptautiskais “Dragon Boat” festivāls, “Latgales Laiku” informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Airētāju komandas sacentīsies piecās grupās: vīrieši “D20”, sievietes “D20”, jauktās grupas “MIX-Sport” (ar pieredzi airēšanā vairāk nekā viens gads), jauktās grupas “MIX-Amatieri) (ar pieredze airēšanā līdz vienam gadam) un jauktās grupas “MIX-Bērni” (2009. dzimšanas gads un jaunāki).

Vīriešu komandas sastāv no 20 airētājiem un bundzinieka, iespējama 2--4 sieviešu
dalība, sieviešu komandas -- no 20 airētājām un bundzinieces, sieviešu sacīkšu klasē ekipāžā drīkst būt tikai sievietes, jauktā komanda (MIX) -- no 10 vīriešiem, 10 sievietēm un bundzinieka, bet jauktajā komandā (MIX-Bērni) piedalās abu dzimumu pārstāvji jebkādā kombinācijā, komandas dalībnieku vecums -- 2009. g. dz. un jaunāki zēni un meitenes.

Distances garums visās laivu klasēs -- 200 metri. Sacensības organizē un vada Latgales ūdens sporta veidu centrs “Dinaburg” sadarbībā ar Daugavpils Sporta pārvaldi un Latvijas Kanoe federāciju.