„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+12.3 °C
skaidrs laiks

Jēkabpilī laukakmens bruģi tīra ar dedzināšanu metodi

Publicitātes bildes

SIA “Jēkabpils pakalpojumi” uzsākusi laukakmens bruģa tīrīšanu pilsētā ar līdz šim neizmantotu nezāles dedzināšanas metodi, „Latgales Laiku” informēja Jēkabpils novada pašvaldībā.

Akmens bruģis ar laiku kļūst netīrs, sāk zaudēt krāsu un spilgtumu, savukārt bruģa spraugās sāk augt nezāles un sūnas. Vairākus gadus Jēkabpils novada pašvaldība laukakmens bruģa tīrīšanai izmantoja ravēšanas metodi, kas ir laikietilpīgs un mazāk efektīvs nezāles iznīcināšanas veids, jo pēc neilga laika nezāles atkal aug.

Eiropas valstīs jau vairākus gadus tiek izmantota bruģa nezāļu dedzināšanas metode, kas atvieglo parku celiņu, gājēju celiņu uzturēšanu un kopšanu. Šī metode ne tikai iznīcina nezāles virskārtā un saknē, bet nodrošina nezāļu sēklu bojāeju, kas ilgtermiņā atvieglo laukakmens bruģa kopšanu, jo nezāles tik ātri no jauna neaugs.

SIA “Jēkabpils pakalpojumi” administrācijā uzsver, ka, veicot bruģa nezāļu iznīcināšanas darbus ar dedzināšanas metodi, tiek ievērotas visas ugunsdrošības prasības.