„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+8.5 °C
skaidrs laiks

Dārza svētki Eglainē

Miervaldis Brodovs

Eglainieši pēc savas būtības ir mājās sēdētāji. Pulcēties kopā nav viņu dabā. Tomēr aicinājumam piedalīties dārza svētkos Eglainē, kuros tika apspriesta tēma „Dienvidlatgale ceļā uz iedzīvotāju līdzdalību”, atsaucās krietns skaits aktīvu un darīt gribošu vietējo iedzīvotāju.

 

Kāpēc tieši Eglainē? Izrādījās, ka šī tikšanās norisinājās, pateicoties aktīvajai eglainietei Vandai Geidānei. Noskatījusies Latvijas Televīzijā Britu padomes konferenci par iedzīvotāju padomēm un to lomu vietējās kopienas dzīvē, V. Geidāne piezvanījusi Britu padomei, pateikusies par šīs konferences tēmu un informējusi, ka šāda padome ir ļoti vajadzīga arī Eglainē.

Tādējādi partnerības “Kaimiņi” koordinatore Inga Krekele šīs tikšanās Augšdaugavas novadā sāka ar Eglaines pagastu. Jāteic, ka vienaldzīgo un vērotāju no malas šoreiz nebija. Atraktīvais moderators un līdzdalības eksperts Āris Ādlers, kas pārdomāti rūpējās par informācijas apmaiņu, diskusiju norisi, organizētību un gaisotni šajos svētkos, spēja iesaistīt sarunā gan lielos, gan mazos apmeklētājus. Svarīgā un aktuālā tēma par iedzīvotāju līdzdalību un padomi tika iztirzāta ne tikai teorētiski. Praktiskajā pieredzē dalījās Rēzeknes novada Dekšāres pagasta iedzīvotāju konsultatīvās padomes priekšsēdētāja Jolanta Smane. Tikšanās laikā tika pārrunāti aktuāli jautājumi saistībā ar vietējā pagasta dzīvi.

Par uzkodām un aromātiskām tējām dalībniekiem rūpējās tējnīca “Mežvīni”.

Tēma ir „iekustināta” un virmo iedzīvotāju prātos. Zīmīgi, ka tikšanās laikā piedzīvojām visu -- gan sauli un vēju, gan lietusgāzi. Viss kā dzīvē, stāvot uz pārmaiņu sliekšņa.