„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+17.8 °C
nedaudz mākoņains

Jūlijs Daugavpilī noslēgsies ar diviem vērienīgiem festivāliem

Publicitātes bildes

29. jūlijā Daugavpilī norisināsies divi krāšņi festivāli -- dienas pirmajā pusē Vienības laukumā notiks Latgales viesmīlības, kultūras un tradīciju festivāls “Gostūs Latgolā”, savukārt pēcpusdienā Lielā Stropu ezera promenādē notiks sporta un jaunatnes festivāls “Artišoks”, “Latgales Laiku” informēja Daugavpils Tūrisma attīstības un informācijas aģentūras pārstāve Anna Burlakova.

Gostūs Latgolā” ir Latgales viesmīlības, kultūras un tradīciju svētki, kas Daugavpilī notiks jau trešo reizi. No pl. 10.00 līdz 18.00 Daugavpilī, pašā pilsētas centrā, ikviens varēs izgaršot, sajust, izbaudīt un atklāt Latgali. Vienības laukumā norisināsies dažādas aktivitātes, Daugavpils nacionālo biedrību kulinārās meistarklases, Latgales mājražotāju tirdziņš, būs iespēja apskatīt “Mini ZOO” iemītniekus, piedalīties amatnieku radošajās darbnīcās un vērot muzikālos priekšnesumus. Festivāla galvenie viesi -- kapelas "Augusti" muzikanti. Savukārt pl. 17.00 Vienības laukumā pulcēsies Latgales motociklisti, kas piedalīsies motociklu parādes braucienā cauri pilsētai līdz Stropu ezera promenādei.

Dienas otrajā pusē, no pl. 14.00, Lielā Stropu ezera centrālajā pludmalē norisināsies sporta un jaunatnes festivāls “Artišoks”. Tas pulcēs sportistus, jauniešus, izglītības iestādes, uzņēmējus un aktīva dzīvesveida cienītājus. Pasākuma gaitā notiks dažādas starptautiska un vietēja mēroga sacensības, kurās piedalīsies svarcēlāji, bokseri, volejbolisti, basketbolisti, futbolisti, mākslas vingrotāji un airētāji.

Pasākuma gaitā jebkurš interesents varēs izmēģināt savus spēkus paukošanā, biatlonā, loka šaušanā, galda tenisā un vieglatlētikā. Pirmo reizi Daugavpilī ciemosies “Zvaigznāja kubs”, kur bērni, jaunieši, kā arī viņu vecāki un citi interesenti varēs iesaistīties dziesmu rakstīšanā, izmēģināt dažādus instrumentus un ielūkoties mūzikas ierakstu studijā. “Brīvajā mikrofonā” būs iespēja parādīt savu talantu plašākai publikai. Festivāla īpašie viesi -- "Singapūras Satīns".