„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+19.8 °C
apmācies

Moči, dūmi, basketbols, satīns…

Ivars Soikāns

Sestdien, 29. jūlijā, Daugavpilī, Lielā Stropu ezera promenādē, norisinājās sporta un jaunatnes festivāls “Artišoks”. Pasākums pulcēja sportistus, jauniešus, izglītības iestādes, uzņēmējus un aktīva dzīvesveida cienītājus. Tā gaitā notika dažādas starptautiska un vietēja mēroga sacensības, kurās piedalījās svarcēlāji, bokseri, volejbolisti, basketbolisti, futbolisti, mākslas vingrotāji un airētāji.

Ne tikai sportisti, bet arī jebkurš interesents varēja piedalīties un izmēģināt dažādus sporta veidus – paukošanu, biatlonu, loka šaušanu, galda tenisu, vieglatlētiku. Pirmo reizi Daugavpilī ciemojās “Zvaigznāja kubs”, kur bērni, jaunieši, kā arī vecāki un citi interesenti tika aicināti piedalīties dziesmu rakstīšanā, izmēģināt dažādus instrumentus un ielūkoties mūzikas ierakstu studijā. Brīvajā mikrofonā bija iespēja uzdrīkstēties un parādīt savu talantu plašākai publikai.

Par vienu no festivāla “Artišoks” visapmeklētākajiem pasākumiem kļuva mototriālšovs, kur klātesošajiem savu meistarību demonstrēja moto triku meistara Jāņa Rozīša komanda. Sportistu izpildījumā varēja vērot vispārdrošākos trikus -- motocikla vadīšanu, neturot stūri, braukšanu uz stūres, braukšanu, stāvot uz galvas un lēkšanu pāri vieglajai automašīnai un septiņiem brīvprātīgajiem. Sirreālas sajūtas pārņēma, kad piedūmotajā laukumā Rozītis piešķīla savam kvadraciklam reaktīvo dzinēju.

Vēl viena festivāla “rozīnīte” bija “3x3” basketbola spēle. Tajā piedalījās Daugavpils pilsētas domes komanda, kuru pārstāvēja pilsētas domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš un deputāti Pēteris Dzalbe, Igors Aleksejevs un Mihails Lavrenovs, un Latvijas Basketbola savienības komanda, kuru pārstāvēja tās prezidents Raimonds Vējonis, bijušie Latvijas basketbola izlases spēlētāji Kristaps Janičenoks un Kaspars Cipruss, kā arī un basketbola kluba „VEF prezidents Gatis Jahovičs.

Basketbola funkcionāru vizītes gaitā, izņemot sāncensību basketbola laukumā, notika vēl viena tikšanās, kurā tika panākta vienošanās ciešāk sadarboties, attīstot Daugavpilī basketbolu.

Sporta un jaunatnes festivāls “Artišoks” noslēdzās ar īpašo viesu – grupas "Singapūras Satīns" koncertu.