„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+6.8 °C
daļēji mākoņains

Vētra Daugavpilī nodarījusi vairāk nekā 100 000 eiro zaudējumus

Ivars Soikāns

Pēc Daugavpils Komunālās saimniecības pārvaldes rīcībā esošās informācijas 7.augusta vētra Daugavpilī nodarījusi 123 248 eiro zaudējumus, nolauzusi 70 kokus, kas krītot sabojājuši sešus žogus, četras automašīnas, astoņus māju jumtus, kā arī vairākās vietās uzgāzušies elektropārvades līnijām un tramvaju līniju kontakttīkliem, kā rezultātā pilsētā bija traucēta sabiedriskā transporta kustība.

Kā „Latgales Laikam” pastāstīja Komunālās saimniecības pārvaldes vadītāja pienākumu izpildītājs Valērijs Golubevs, lai novērstu vētras sekas operatīvo dienestu pārstāvji darbojās visu nakti. Jau rītā bija atjaunota sabiedriskā transporta un automašīnu satiksme. Dienas laikā tika atbrīvotas ietves un sniegta palīdzība cilvēkiem uz ēkām uzkritušo koku novākšanā. Uzreiz pēc bīstamo situāciju novērstas, atbildīgie dienesti sāka gājēju celiņu atbrīvošanu no kritušajiem kokiem un zariem.

Vētras nodarīto seku novēršanā iesaistījās gan Daugavpils Komunālās saimniecības pārvaldes speciālisti, gan Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki, gan arī kolēģi no “Labiekārtošana D”. Pastiprinātā režīmā darbojās arī Daugavpils Pilsētas pašvaldības policija.

VSIA "Latvijas Valsts ceļu" apkopotā informācija liecina, ka pirmdien, 7.augustā, ap plkst.16 pēcpusdienā Daugavpils apkaimē reģistrētas vēja brāzmas sasniegušas ātrumu - 27 metri sekundē. Pērkona negaiss plosījās arī citviet Latvijas teritorijā starp Baltkrieviju un Rīgas jūras līci - vietām Latgalē, daudzviet Sēlijā un Vidzemes dienvidrietumos.