„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+16.1 °C
daži mākoņi

Daugavpilī pieaugs maksa par ūdeni un kanalizāciju

Ivars Soikāns

No 1. oktobra Daugavpilī pieaugs maksa par ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumiem, „Latgales Laiku” informēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK).

Ūdensapgādes pakalpojumu tarifs no oktobra Daugavpilī pieaugs par 12,9%, bet kanalizācijas -- par 3,5%. Tādējādi maksa par ūdeni būs 1,05 eiro par kubikmetru, par kanalizāciju -- 1,19 eiro par kubikmetru bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Minētie ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi būs spēkā līdz 2025. gada 30. septembrim. No 2025. gada 1. oktobra SIA "Daugavpils ūdens" ūdensapgādes pakalpojumu tarifs būs 1,07 eiro par kubikmetru, bet kanalizācijas -- 1,23 eiro par kubikmetru bez PVN.

Ūdenssaimniecības tarifu pieaugumu SIA "Daugavpils ūdens" administrācijā pamato ar enerģētisko komponenšu -- elektroenerģijas, dabasgāzes un siltumenerģijas sadārdzināšanos.

Pašreizējais "Daugavpils ūdens" ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojuma tarifs ir attiecīgi 0,93 eiro un 1,15 eiro par kubikmetru bez PVN.