„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 5. maijs
Svētdiena
Ģederts, Ģirts
+18.9 °C
apmācies

Ražas svētki iepriecināja un sasildīja sirdi

Irēna Jegorova

Neredzīgo biedrības ciema iedzīvotāji pulcējās uz ražas svētkiem “Rudens laiks -- brīnumu laiks”, ko sajūtu parkā organizēja ciema iedzīvotāju padome talantīgās entuziastes Ludmilas Borskas vadībā. Dalībnieki priecēja ar daudzveidīgu ražu, ziemai pagatavotiem gardumiem un lielisku koncertu.

Izstādes dalībnieces Veronika Linnika, Ināra Ivanovska, Jeļena Dorofejeva, Taisija Andrejeva, Gaļina Avdejeva, Skaidrīte Barbaroviča, Vineta un Aitičs Erra (saimniecība „Paradīze) demonstrēja savus sasniegumus dārzkopībā, piedāvāja visdažādākos gardumus gan ziemai, gan tūlītējai lietošanai, dalījās pieredzē un ar kulinārijas receptēm. Un pat Latvijas Neredzīgo bibliotēkas Daugavpils filiāle Čiekuru bibliotēka piedāvāja ne tikai tematisku izstādi “No sēkliņas zemē līdz burciņai galdā”, bet arī īpaša pīlādžu ievārījuma “Rudens zelts” degustāciju. Ražas svētku dalībniekus priecēja arī īpašā viešņa no Krāslavas novada Indras ciema Valentīna Bārtule, kas avīzes „Latgales Laiks” lasītājiem labi zināma kā dažādu neparastu ievārījumu gatavotāja. Šajā dienā viņai palīdzēja meita Alla un mazdēls Renāts, piedāvājot nogaršot neskaitāmus ievārījumus. Ārpus konkursa ar saviem darinājumiem priecēja invalīdu biedrība “Punkts Plus”. Biedrības dalībnieku darbus (dekupāža, kokgriezumi un zīmējumi) prezentēja Tamāra Oļeiņikova (valdes locekle), Elvīra Kartovenkova un Olga Jeršova.

Kamēr žūrija vērtēja konkursa darbus, norisinājās koncerts. Svētkus atklāja Krievu kultūras centra bērnu ansambļa "Русские карагоды" jaunākā grupa, Maļinovas vokālā grupa "Ivuški" (abus kolektīvus vada Natālija Davidova), piedalījās arī ciema iedzīvotāju un viesu iemīļotās dziedātājas Jeļena Kokina, Svetlana Komisarova u.c., Savukārt pasākuma jautrie vadītāji Inna Antipova un Romāns Porado skatītājiem neļāva garlaikoties, rīkojot dažādus konkursus. Žūrija izvērtēja izstādes dalībnieku darbus un piešķīra trīs pirmās vietas, trīs otrās un vienu trešo, bet svētku apmeklētāji izvēlējās skatītāju simpātiju balvas īpašnieku. Uzvarētāji balvā saņēma gardas tortes, pārējie -- saldu kliņģeri.

Viena no uzvarētājām Jeļena Dorofejeva ir apmierināta ar šī gada ražu. Viņa pastāstīja, ka ir 83 gadus veca, līdz pensijai strādājusi par virpotāju autoremonta rūpnīcā, bet tagad visu laiku pavada dārzā.

Šo skaisto pasākumu atbalstīja Daugavpils pilsētas dome.