„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+12.3 °C
skaidrs laiks

Cilvēku tūkstoši bauda Rīgas ielas svētkus

Ivars Soikāns

Aizvadītajā sestdienā Daugavpilī norisinājās tradicionālie Rīgas ielas svētki. Vienu no krāšņākajiem un gaidītākajiem septembra pasākumiem Daugavpilī, kura tēma šoreiz bija „10 toņi pilsētai”, apmeklēja tūkstošiem daugavpiliešu un viesu no malu malām, baudot daudzpusīgo pasākuma piedāvājumu.

Galvenie Rīgas ielas svētku pasākumi, apvienojot dažādus mākslu veidus, norisinājās posmā no Stacijas līdz Cietokšņa ielai. Tos atklāja savdabīgs muzikāli čoperīgs brauciens policijas motociklistu eskorta pavadībā. Dodoties pastaigā pa Rīgas ielu, svētku dalībniekiem bija iespēja klausīties estrādes mākslinieku uzstāšanos, izlocīt kājas disko ritmu pavadījumā, baudīt klezmeru ansambļa uzstāšanos, ielūkoties mikropasaulē, vērot, kā grafiti pārvērš veco autobusu mākslas objektā, dažādas instalācijas, aplūkot retro automašīnas un moderno ugunsdzēsības un glābšanas dienesta tehniku.

Tāpat bija iespēja baudīt uguns šovu, atpūtināt kājas daudzajās kafejnīcās, iemalkojot siltu tēju un nobaudot kādu gardumu, atskatīties Daugavpils vēsturē, iegādāties skursteņkūku, satikt dzīvās skulptūras, baudīt klasisko mūziku dievnamā, iejusties viduslaiku atmosfērā, sekot kalēja darbam, kā arī izkalt pašam savu laimes monētu. Jaunākie Rīgas ielas svētku apmeklētāji varēja iesaistīties dažādās radošajās darbnīcās un citās aktivitātēs.

Pirmo reizi Rīgas ielas svētki Daugavpilī notika 20. gadsimta 90. gadu sākumā, bet 2014. gadā šī tradīcija tika atjaunota un ir kļuvusi par ikgadēju septembra pasākumu. Daugavpils Rīgas iela ir vērtīga kultūrvides ainavtelpa, kā arī ir viena no pirmajām gājēju ielām Latvijā.