„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 5. maijs
Svētdiena
Ģederts, Ģirts
+18.9 °C
apmācies

Daugavpilieši un viesi baudīja ielas ēdienu

Ivars Soikāns

Aizvadītajā sestdienā Rīgas ielas svētku ietvaros Daugavpilī norisinājās Street Food festivāls “Garšu toņi”, kura gaitā bija iespēja ne vien gardi paēst, bet arī baudīt mūziku, dejas un burvīgu gaisotni Dubrovina parkā. Pasākumu apmeklēja simtiem cilvēku.

Jau no pl. 16.00 pilsētas iedzīvotāji un viesi varēja mieloties ar gardiem ēdieniem, ko piedāvāja vietējie restorāni un kafejnīcas, klausīties mūziku un jauki pavadīt laiku. Pasākums vienuviet pulcēja lieliskus meistarus, kuri gatavoja Street food ēdienu klasiku, rādīja meistarklases un atklāja pavāru profesionālos noslēpumus.

Ar savu uzstāšanos klātesošos, īpaši bērnus, priecēja grupas “Queentessence” solists un mūziķis Rihards Saule. Tāpat jaunākie svētku dalībnieki varēja piedalīties bērnu un jauniešu interešu izglītības centra “Saules stariņi” radošajās darbnīcās, izlēkāties un izskraidīties piepūšamajās atrakcijās. Pieejamas bija arī āra spēles.

Netālu no pasākuma epicentra parkā uz soliņa sēdošā pensionāre Jefrosiņja „Latgales Laikam” atzina, ka priecājas par šo pasākumu „no malas”, jo piedāvājuma cenas viņai nav pa kabatai. Par šādu naudu varot iztikt vairākas dienas.

Rīdzinieks Alvils pastāstīja, ka kopā ar ģimeni ieradies Daugavpilī, tādējādi noslēdzot atvaļinājumu. Esot dzirdējis no draugiem labas atsauksmes par Rīgas ielas svētkiem un Rotko centru. Runājot par Street Food piedāvājumu, viesis atzina, ka bija cerējis uz plašāku vietējās virtuves piedāvājumu -- latgaliešu ēdieniem un dzērieniem, jo šašliku un cukurvati varot nobaudīt arī mājās Rīgā. Nedaudz neomulīgi rīdzinieks sajuties, ieraugot tuvumā mūžīgo uguni karavīru apbedījumu vietā. „It kā apkārt ir kafejnīcas, bet it kā arī kapi…” dalījās izjūtās Alvils.

Savukārt daugavpilietis Valērijs, pie galdiņa malkodams alu ar uzkodām, atzina, ka ir labi, ka pilsētā ir šādi svētki. Ir jauki tā pasēdēt svaigā gaisā un atpūsties, satikt paziņas, aprunāties. Cenas gan ir augstas cilvēkam ar vidusmēra ieņēmumiem, taču dažreiz gribas sevi palutināt, teica Valērijs.