„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+18.2 °C
apmācies

Futbols ar deputātiem: gadi lika sevi manīt

Jeļena Bobkova

Sporta pasākumi turpinās projekta “Politiķis ir tikai cilvēks” ietvaros, ko īsteno Augšdaugavas novada domes Jaunatnes nodaļa. Šoreiz vietējās pašvaldības deputāti spēlēja futbolu ar novada jauniešiem. Sacensību dalībnieki devās uz Ilūksti, kur ir lielisks laukums ar mūsdienīgu kvalitatīvu šim sporta veidam piemērotu mākslīgo segumu.

Un, ja spēlēt volejbolu ar deputātiem pieteicās tikai trīs komandas, tad šoreiz kopā ar tautas priekšstāvjiem pieteicās deviņas komandas, taču noteiktajā dienā un vietā ieradās tikai astoņas. Bet ar to pietika, lai vērotu aizraujošu cīņu trīs minilaukumos. Novada lielākajā pilsētā sabrauca dažādu pagastu pārstāvji, lai cīnītos par zelta medaļām. Šoreiz tika spēlēts 6x6 futbols. Katrai komandai bija savs rezervistu soliņš, bet tribīnēs sapulcējās daudzie līdzjutēji, kuri ieradās atbalstīt vienu vai otru komandu.

Pirmajā kārtā visi dalībnieki tika sadalīti trīs grupās: divās spēlēja trīs komandas, vienā -- divas. Deputātiem bija jāaizvada divas spēles -- ar Sventes jauniešiem un Ilūkstes Raiņa vidusskolas pamatskolas klašu audzēkņu komandu, kurā spēlēja arī dažas meitenes. "Viņas spēlē arī valsts izlasē," lepni paziņoja vietējie iedzīvotāji.

Deputāti uzvarēja pirmajos divos mačos, bet katrā no tiem laukumā ritēja īsta cīņa. Vaboles jaunieši zaudēja deputātiem ar rezultātu 4:5, bet jaunie Ilūkstes pārstāvji -- ar 0:1. Līdz ar to pašvaldības pārstāvji turpināja cīņu par pirmo vietu. Taču šeit jau bija spēcīgāki pretinieki – divu citu grupu uzvarētāji. Un jau otrās kārtas pirmajā mačā deputātus ar 0:5 pārspēja Demenes un Laucesas pārstāvji. Ar tādu pašu rezultātu noslēdzās arī mačs ar komandu FK 69. Spēlē par pirmo vietu Demenes un Laucesas jaunieši sacentās ar FK 69. Šajā aizraujošajā un spraigajā cīņā uzvaru izcīnīja FK 69, kas pretiniekus pārspēja ar rezultātu 4:2.

Trešo vietu šajā turnīrā ieņēma novada domes deputātu komanda. Otrajā vietā -- Demenes un Laucesas jaunie futbolisti, savukārt pirmo vietu un galveno kausu izcīnīja FK 69 futbolisti.

"Protams, mēs varējām nospēlēt labāk, taču gadi dara savu. Esmu ļoti pateicīgs Jaunatnes nodaļai par šī turnīra organizēšanu. Tik daudzu komandu konkurencē mēs ieņēmām trešo vietu, un, manuprāt, tas ir labs rezultāts. Vissvarīgākais šajā gadījumā ir veselīgs dzīvesveids. Mēs visi šo vakaru lieliski pavadījām dabā, spēlējot futbolu, nevis sēžot atzveltnes krēslā pie datora vai televizora. Kopumā projektu “Politiķis ir tikai cilvēks” vērtēju ļoti pozitīvi. Pateicoties tam, mēs, pieaugušie, atceramies, kādi bijām jaunībā. Un, komunicējot ar jauniešiem, saprotam, ka viņi ir gatavi turpināt mūsu darbu – attīstīt novadu, un kādreiz, jau diezgan pārskatāmā nākotnē, viņi mūs nomainīs. Šodien, pateicoties sportam, mēs -- ​​deputāti un jaunieši -- esam kļuvuši tuvāki. Paldies par šo unikālo iespēju,” turnīru un projektu kopumā laikrakstam „Latgales Laiks” komentēja deputātu komandas vārtsargs, Augšdaugavas novada domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Aivars Rasčevskis.

Ņemot vērā lielo interesi par šī projekta turpināšanu, proti, tā sportisko daļu, gan jaunieši, gan deputāti pauda cerību, ka turnīri tuvākajā laikā turpināsies. Un pilnīgi iespējams, ka jau drīzumā dalībnieki mērosies spēkiem florbolā.