„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+16.1 °C
daļēji mākoņains

Lietuva un Latvija sacentās 3x3 basketbola laukumā

Jeļena Bobkova

Pagājušajā svētdienā, 17. septembrī, vieglatlētikas manēžas laukums bija ļaužu pilns. Jau no paša rīta šeit norisinājās Latgales čempionāts 3x3 basketbolā pusaudžiem un pieaugušajiem. Šoreiz sacentās ne tikai Daugavpils un Krāslavas, bet arī kaimiņvalsts Lietuvas komandas. Un jāteic, ka līdzjutēji tiešām varēja vērot dinamiskus un aizraujošus mačus ar dažādu emociju gammu.

Šīs sacensības Daugavpilī pamazām kļūst tradicionālas. Čempionāts tiek rīkots otro reizi un interese par to nemazinās. Organizators, biedrības „BALLBORDERBASKET” valdes loceklis Ivans Andrijevskis pavēstīja laikrakstam „Latgales Laiks”, ka šo turnīru atbalstīja Daugavpils pilsētas domes Sporta pārvalde.

“Šis ir Latgales atklātais čempionāts, kurā piedalās gan zēni, gan meitenes, kuri dzimuši, sākot ar 2011. gadu. Arī šogad piedalījās daudzas komandas, turklāt Daugavpili pārstāvēja vairākas komandas. Aktīvi iesaistās Krāslava, jo arī tur basketbols ir diezgan labi attīstīts. Šogad mums bija ciemiņi no Lietuvas -- Utenas un Visaginas. Labas, spēcīgas komandas, kas rada lielisku konkurenci Latvijas basketbolistiem,” sacīja I. Andrijevskis.

Spēles notika visas dienas garumā. Bērni (2007.-- 2011. dzimšanas gads) spēlēja jau no paša rīta, un pl. 16.00 laukumā devās vecākie dalībnieki. Jāatzīmē, ka kaislību ziņā mači līdzinājās Eiropas čempionāta spēlēm, īpaši pusfināls un fināls. Un, ja meitenes laukumā centīgi valdīja savas emocijas, tad stiprā dzimuma pārstāvji nekautrējoties veltīja rupjības gan pretiniekiem, gan tiesnešiem. Dažos gadījumos arbitri pat bija spiesti brīdināt spēlētājus, ka, ja viņi atkal lietos rupjus vārdus, tiks sodīti.

Īpaši atmiņā palicis jauniešu komandu mačs par pirmo vietu. Laukumā tikās Latvijas un Lietuvas pārstāvji -- sacentās Daugavpils un Utenas basketbolisti. Risinājās ļoti spraiga cīņa, kurā spēles iznākums izšķīrās tikai pēdējās sekundēs. Latvijas basketbolistiem uzdeva nervi, kā rezultātā tika pieļauta rupja kļūda, tādēļ lietuvieši varēja izpildīt soda metienus. Tādējādi pretinieki viņus apsteidza par pāris punktiem.

Čempionātā pirmo vietu grupā izcīnīja

V1 -- 2010. gadā dzimuši un jaunāki zēni. Uzvarēja komanda „FIBO”, kuru pārstāvēja Mareks Paškevičs, Dāvids Plotiņš un Armīns Pavļukevičs

V2 -- 2006. gadā dzimuši un jaunāki zēni. Uzvaru izcīnīja komanda „Pupirons JR” kurā spēlēja Romāns Jakuševičs, Ričards Safins un Artūrs Bazovičs

S1 un S2 -- 2009. gadā dzimušas un jaunākas meitenes. Uzvarēja komanda “Zelta četrinieks”, kurā spēlēja Katrīna Davidova, Tatjana Bikovska, Viktorija Kovaļčuka un Sintija Derjabo.

S3 -- 2008. gadā dzimušas un jaunākas meitenes, labāko rezultātu sasniedza komanda “Toksiki”, kurā startēja Lauma Vucena, Sintija Geriņa un Kristiāna Tarasova.

Vecākajā grupā V3 -- 2005. gadā dzimuši un vecāki jaunieši, uzvaru izcīnīja viesi no Utenas “AND ONE”, kurā spēlēja Airons Šalkausks, Luks Žematis, Juts Vimiks un Kaspars Kazicks.

Uzvarētāji un medaļnieki tika apbalvoti ar uzņēmuma „IVS-D” ražotajām dāvanām un medaļām.