„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+8.7 °C
skaidrs laiks

Daugavpilī tramvaji nekursēs tikai divas nedēļas

Publicitātes bildes

Daugavpilieši pauda lielu sašutumu par uzņēmuma „Daugavpils satiksme” lēmumu uz trim mēnešiem slēgt tramvaju satiksmi sakarā ar modernizāciju. Rezultātā šis jautājums tika apspriests Daugavpils domes Pilsētas saimniecības un attīstības komitejas, kā arī Transporta komisijas sēdē. Tika pieņemts lēmums, ka satiksmi var slēgt, bet uz daudz īsāku laiku.

Pilsētas saimniecības un attīstības komitejas priekšsēdētājs Igors Aleksejevs, pastāstīja laikrakstam „Latgales Laiks”, ka pilsētas tramvaju satiksmes modernizācijas projekts ir ļoti nozīmīgs, taču ir jāņem vērā arī iedzīvotāju vajadzības, kuru lielākā daļa aktīvi izmanto tramvaju, lai pārvietotos pa pilsētu. Ir sācies jaunais mācību gads un tramvaju pasažieru plūsma ir ievērojami palielinājusies. Ir vienkārši neiespējami apmierināt visas pasažieru vajadzības, izmantojot tikai autobusus, īpaši tik ilgu laiku -- trīs mēnešus.

“Tramvaju satiksmes modernizācijas projekts Daugavpilī ir ļoti nozīmīgs pilsētai un tās iedzīvotājiem. Mēs esam ilgi strādājuši, lai saņemtu finansējumu šiem mērķiem. Turklāt šonedēļ valdība nolēma piešķirt vēl 2,4 miljonus eiro galvenā tramvaju depo remontam, kā arī sliežu, pārmiju un komunikāciju nomaiņai Jātnieku ielā, kur šādi darbi nav veikti kopš pagājušā gadsimta sešdesmitajiem gadiem. Godīgi sakot, iegūt šos nepieciešamos līdzekļus bija ļoti sarežģīts uzdevums, mums bija ļoti ilgi jāpierāda valdībai, ka šie darbi ir jāveic. Rezultātā līdzekļi jau ir saņemti, taču tie jāizlieto līdz šī gada beigām. Zinot par iespējamo pozitīvo valdības lēmumu, uzņēmuma „Daugavpils satiksme” speciālisti pasteidzās un paziņoja par tramvaju satiksmes slēgšanu pilsētā no 27. septembra līdz pat gada beigām.

Šāds lēmums izraisīja daudzu pilsētnieku neapmierinātību. Kopā ar citiem Daugavpils domes deputātiem un „Daugavpils satiksmes” darbiniekiem sākām meklēt pieņemamākus variantus. Kā izrādījās, tos izdevās atrast ļoti ātri. Protams, uz kādu laiku tramvaju satiksme tiks apturēta, taču ne uz trim mēnešiem, bet gan uz īsāku laiku. Daļēji ierobežojumi atsevišķos maršrutos būs tikai no 2. līdz 16. oktobrim un no 2. oktobra līdz 17. novembrim. Jātnieku ielas depo renovācijas laikā aktīvi tiks izmantots depo Liepājas ielā. Līdz 16. oktobrim jāpabeidz tramvaja sliežu ceļa apļa remonts Stropos. Savukārt līdz 17. novembrim pilnībā jāsaremontē sliežu ceļi un depo Jātnieku ielā, un tad satiksme 1. maršrutā ​​tiks pilnībā atjaunota,” sacīja Igors Aleksejevs.