„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 8. maijs
Trešdiena
Staņislava, Staņislavs, Stefānija
-1.5 °C
nedaudz mākoņains

Latvijā sākas jaunā basketbola sezona

Publicitātes bildes

Basketbola līdzjutēji vēl nav atguvušies pēc Pasaules kausa izcīņas, kurā Latvijas basketbola valstsvienība demonstrēja izcilu sniegumu, kad Latvijā jau sākusies jaunā basketbola sezona, taču pagaidām -- tikai junioriem. Aizvadītajā nedēļas nogalē notika Latvijas jaunatnes čempionātu pirmās spēles, kuros piedalās arī Daugavpils sportisti.

2023./2024. gada sezonā Latvijas čempionus gan puišu, gan meiteņu konkurencē noskaidros septiņās vecuma grupās: U19 (2005./2006. dzimšanas gads), U17 (2007), U16 (2008), U15 (2009), U14 (2010), U13 (2011) un U12 (2012).

Puišu Superlīgas turnīros U14--U19 vecuma grupās spēlēs labākie pret labākajiem – 12 komandas, kuras šīs tiesības izcīnījušas iepriekšējā sezonā. Nacionālajā līgā komandas sadalītas trijās zonās (Austrumi, Centrs un Rietumi). Izspēles sistēmas un spēļu kalendāra veidošanā ņemti vērā ekonomiskie apsvērumi, lai pēc iespējas racionalizētu ceļošanas izdevumus. Meiteņu grupās palicis spēkā dalījums Superlīgā un Nacionālajā līgā (izņemot U17 grupu, kurā visas desmit komandas spēlēs Superlīgā). Čempionus noskaidros finālturnīros nākamā gada pavasarī.

„Visiem Jaunatnes līgas dalībniekiem novēlu azartu un veiksmi basketbola laukumā, kā arī izturību un prasmi aktīvu sportošanu savienot ar labām sekmēm mācībās. Arī pacietību un savstarpēju cieņu, jo Latvijas Jaunatnes basketbola līga nav profesionāļu cīņas uz “dzīvību vai nāvi”. Tas ir apmācības process, apgūstot ne tikai basketbola meistarību – arī prasmi darboties komandā, prasmi cienīt pretiniekus un visus basketbola ģimenes dalībniekus. Jaunatnes basketbolā jāvalda spēles priekam un pozitīvam atbalstam, nevis negācijām, konfliktiem un pat naidam,” teica Latvijas Jaunatnes basketbola līgas direktors Elvijs Mičulis.

Pirmās spēles jau ir notikušas, taču pašlaik mūsu komandas vēl nav aizvadījušas nevienu maču, daugavpiliešiem pirmās spēles paredzētas 30. septembrī. Spēles meitenēm U19, U17, U16, U15, U14 grupā notiks Kultūras pils sporta zālē, sākot no pulksten 10.

Taču šogad, kā jau vēstīja laikraksts „Latgales Laiks”, pēc ilgāka pārtraukuma basketbolā atgriežas arī Daugavpils vīriešu komanda. Daugavpils sporta skolas basketbolisti slavenā trenera Gunta Endzela un jaunā, ambiciozā trenera Pāvela Titova vadībā spēlēs Reģionālajā basketbola līgā. Šajā sezonā dalībai šajā čempionātā pieteikušās 26 komandas, tām sezona sāksies nedaudz vēlāk, -- pirmās spēles norisināsies 5. oktobrī. Mūsu komanda, saskaņā ar spēļu kalendāru, 7. oktobrī sacentīsies ar BK „Smiltene/BJSS”. Mačs notiks Daugavpils Kultūras pils sporta zālē. Sākums pulksten 12.

Jāatzīmē, ka Reģionālajā līgā spēlēs arī Augšdaugavas novada basketbola komanda. Pirmo maču abas komandas aizvadīs 14. oktobrī Lāču pamatskolas zālē, sākums pulksten 12.

Precīza Baltijas sieviešu basketbola līgas kalendāra, kurā spēlē komanda „Daugavpils Universitāte”, vēl nav, taču pastāv iespēja, ka pirmā spēle ar Daugavpils komandas piedalīšanos notiks 7. oktobrī.