„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+16.6 °C
skaidrs laiks

Daugavpilī par 4,9% plāno samazināt siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu

Ivars Soikāns

Pašvaldības AS “Daugavpils siltumtīkli” iesniegusi izskatīšanai Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā jaunu siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu, kas ir par 4,9 % zemāks nekā šobrīd spēkā esošais, „Latgales Laiku” informēja siltumapgādes uzņēmumā.

Patlaban PAS “Daugavpils siltumtīkli” klienti par izlietoto siltumenerģiju maksā 85,33 eiro par megavatstundu (MWh) bez pievienotās vērtības nodokļa. Jaunais tarifs plānots 81,33 eiro par MWh bez pievienotās vērtības nodokļa. PAS “Daugavpils siltumtīkli” tarifa  izmaiņas pamato ar kurināmā  izmaksu izmaiņām.

Jaunais siltumenerģijas apgādes pakalpojuma tarifs ir aprēķināts saskaņā ar siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu aprēķināšanas metodiku un varētu stāties spēkā no šī gada 1. novembra.

Iepazīties ar sabiedrisko pakalpojumu sniedzēja noteikto tarifu un noteiktā tarifa pamatojumā ietverto vispārpieejamo informāciju, kā arī sniegt savus priekšlikumus un ieteikumus par sabiedrisko pakalpojumu sniedzēja noteikto siltumenerģijas  apgādes pakalpojuma tarifa projektu lietotājs var PAS “Daugavpils siltumtīkli” administrācijā darbdienās no pl. 9.00 līdz 12.00 un no 13.00 līdz 16.00, kā arī Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā.

Lietotāju aktuālais parāds par izlietoto siltumenerģiju uz 1. septembri bija 2 796 059 eiro. Kopš apkures sezonas beigām tas samazinājies par 23,3% jeb teju ceturtdaļu.

PAS “Daugavpils siltumtīkli” vadītājs Aleksandrs Karpenko atzīst, ka liela daļa uzņēmuma klientu jaunajā apkures sezonā cenšas ienākt ar pēc iespējas mazākiem parādiem. Savukārt citi, kuriem ir šāda iespēja, turpmākos apkures rēķinus daļēji apmaksā arī vasarā, veicot priekšapmaksas maksājumus.