„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+9.6 °C
skaidrs laiks

Juniori atklāja basketbola sezonu

Publicitātes bildes

Pagājušajā sestdienā, 30. septembrī, Daugavpilī sākās jaunā basketbola sezona. Visas dienas garumā Kultūras pils sporta zālē risinājās Latvijas junioru čempionāta spēles dažādās vecuma grupās. Šoreiz savus trenerus iepriecināja lielākoties vietējās sportistes.

Pirmā spēle sākās pulksten 10, tajā tikās U14 grupas komandas. Mājinieces ar pretiniecēm liepājniecēm tika galā diezgan viegli. Mačs noslēdzās ar rezultātu 53:25. Pēc tam laukumā devās U15 grupas meitenes, un atkal -- Daugavpils un Liepājas komanda. Tikai šoreiz, lai arī ar nelielu starpību -- 61:57, uzvaru izcīnīja “vēju pilsētas” sportistes. Taču jau nākamajā mačā liepājnieces atkal zaudēja. Irinas Romaņenko audzēknes U17 vecuma grupā demonstrēja lielisku sniegumu un ar 81:63 pārspēja Liepājas basketbolistes. Savukārt Daugavpils un Liepājas komandas spēle U19 vecuma grupā vietējiem līdzjutējiem pozitīvas emocijas nesagādāja. Šoreiz uzvarēja viešņas -- 87:54.

Diena noslēdzās ar maču U16 grupā. Šoreiz sacentās Daugavpils un Saldus sporta skolas komanda. Aizraujošā cīņa noslēdzās ar vietējās komandas uzvaru -- 67:49.

Junioru līgas sezona ir tikko sākusies, bet jau šajā nedēļas nogalē Daugavpilī sāksies pieaugušo čempionāti. Atgādinām, ka šogad Daugavpils būs pārstāvēta gan Baltijas Sieviešu basketbola līgā, gan vīriešu Reģionālajā līgā. Abas komandas trenē gan Latvijā, gan ārzemēs pazīstamais treneris Guntis Endzels.

“Sieviešu komandā mums joprojām ir spēlētājas no pagājušās sezonas. Un tas ir ļoti labi. Taču komanda vēl nav pilnībā nokomplektēta, meklējam spēlētājas, kas varētu nostiprināt mūsu pozīcijas zem groza. Mums pievienojās basketboliste no Polijas, ļoti pieredzējusi profesionāla spēlētāja. Es mazliet ironizēju, sakot, ka viņa 26 gadu vecumā ir mūsu komandas veterāne. Viņa atstāja ļoti labu pirmo iespaidu, redzēsim, kā būs spēlēs. Sezona tūlīt sāksies,” pastāstīja G. Endzels.

Savukārt Latvijas vīriešu basketbolā Daugavpils nebija pārstāvēta jau vairāk nekā desmit gadus. Toties tagad, pateicoties Latvijas Basketbola savienības vietējā pārstāvja Igora Aleksejeva un Daugavpils treneru pūlēm, ir izdevies nokomplektēt komandu, kas pagaidām cīnīsies Reģionālajā līgā.

“Komanda ir jauna (spēlētāju vecuma ziņā), tās sastāvā visi ir vietējie puiši. Viņi cenšas, trenējas ar lielu pašatdevi. Un arī viņiem spēles sāksies šīs nedēļas nogalē. Neesam daudz trenējušies, bet ar enerģiju un atdevi, ko puiši demonstrē treniņos, domāju, ka varam cerēt uz skaistiem, aizraujošiem mačiem,” sacīja Guntis Endzels.

Tātad 7. un 8. oktobrī Daugavpilī sākas lielā basketbola sezona. Sestdien Daugavpils Kultūras pils sporta zālē norisināsies Reģionālās līgas spēle. Daugavpils Sporta skolas komanda savā laukumā cīnīsies ar Smiltenes komandu. Spēles sākums pulksten 16.00.

Nākamajā dienā notiks pirmā Baltijas Sieviešu līgas spēle -- "Daugavpils Universitāte" tiksies ar "TTT Rīga". Spēles sākums pulksten 14.00 Kultūras pils sporta zālē.

Atbalstīsim mūsu komandas cīņā par medaļām!