„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+13.5 °C
daži mākoņi

"Optibet" Superkausu izcīna "Ezerzeme"/DU un RVS/LU

Ivars Soikāns

Aizvadītās nedēļas nogalē, 30. septembrī, Daugavpils Olimpiskajā centrā norisinājās "Optibet" Superkausa izcīņas fināls. Vīriešu konkurencē triumfēja "Ezerzeme"/DU, kas sīvā piecu setu cīņā pārspēja RTU/"Robežsardze"/"Jūrmala". Savukārt sieviešu konkurencē uzvaras laurus plūca "Rīgas Volejbola skola"/"LU" (RVS/LU), kas spraigā cīņā ņēma virsroku pār "Rīgas Stradiņa Universitāte"/"Murjāņu Sporta ģimnāzija" (RSU/MSĢ) vienību.

 

Kā pirmās laukumā devās RVS/LU un RSU/MSĢ. Pirmos divus setus RVS/LU volejbolistes noslēdza sev par labu ar vienādu rezultātu -- 25:18. Trešajā setā cīņa jau bija daudz sīvāka un tā izskaņā ar rezultātu 27:25 uzvaru izcīnīja RSU/MSĢ volejbolistes. Spraiga cīņa laukumā ritēja arī ceturtajā setā. Nedaudz meistarīgākas atkal izrādījās RVS/LU volejbolistes, kuras noslēdza setu sev par labu ar rezultātu 25:22, tādējādi svinot uzvaru arī visā spēlē.

 

Uzvarētāju rindās 14 punktus sakrāja Sindija Bože, Anna Cepurīte un Lāsma Ozola, kurā arī sakrāja trīs blokus, bet vēl 13 punktus pievienoja Anabella Maļina. RSU/MSĢ rindās ar 13 gūtajiem punktiem izcēlās Karmena Struka un Agija Ankevica.

 

RVS/LU aizvadītajā sezonā uzvarēja gan Latvijas čempionātā, gan arī izcīnīja Latvijas kausu.

Savukārt Latvijas kausa fināliste RSU/MSĢ tiesības cīnīties "Optibet" Superkausa izcīņas finālā ieguva, pārspējot Latvijas vicečempioni "Jelgavu".

 

Pēc tam, kad bija noskaidrota "Optibet" Superkausa ieguvēja sieviešu komandām, laukumā devās vīriešu komandas "Ezerzeme"/DU un RTU/"Robežsardze"/"Jūrmala", kuru cīņa sagādāja īstu baudījumu volejbola gardēžiem.

 

Sīva cīņa laukumā iedegās jau pašās pirmajās spēles minūtēs un turēja skatītājus sasprindzinājumā līdz pat finālsirēnai. Visa spēles laikā neviena no komandām neļāva pretiniekiem izvirzīties vadībā vairāk kā vien par dažiem punktiem. To apliecina arī setu rezultāti.

 

Pirmajā setā izskaņā veiksme uzsmaidīja RTU/"Robežsardze"/"Jūrmala" -- 25:23. Otrajā setā ar tieši tādu pašu rezultātu uzvaru svinēja jau "Ezerzeme"/DU. Trešajā setā daugavpiliešiem vēlreiz izdevās pārspēt viesus -- 25:18. Bezkompromisu cīņa laukumā noritēja arī ceturtajā setā. Kad tas tuvojās izskaņai un šķita, ka uzvara "Ezerzeme"/DU jau ir rokā, ļoti labi nospēlēja RTU/"Robežsardze"/"Jūrmala", ar minimālu pārsvaru -- 25:23 -- atkal nosverot svaru kausu par labu sev. Rezultātā, lai noskaidrotu spēles uzvarētāju un "Optibet" Superkausa ieguvēju, bija nepieciešams piektais sets, kura izskaņā meistarīgāki izrādījās Daugavpils volejbolisti -- 15:11.