„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+16.6 °C
skaidrs laiks

Rēzeknē no 1. novembra plānots būtiski samazināt apkures tarifu

Publicitātes bildes

SIA “Rēzeknes siltumtīkli” iesniegusi apstiprināšanai Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā jaunu apkures tarifa projektu, kurš paredz apkures maksas samazinājumu no 103,03 līdz 73,69 par megavatstundu (MWh) bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) jeb par 28,48%, „Latgales Laiku” informēja Rēzeknes valstspilsētas pašvaldībā.

Informācija regulatora mājaslapā liecina, ka pagājušajā gadā decembrī Latvijā vairāk nekā pusei siltumenerģijas piegādātāju apkures tarifi bija virs 100 eiro, pat 200 un 300 eiro par MWh. Respektīvi Rēzeknē tarifs bija viens no augstākajiem valstī -- 214,43 eiro par MWh. Savukārt 2023. gada septembrī vairs tikai piektajai daļai komersantu apkures tarifs pārsniedz 100 eiro par MWh (Rēzeknē -- 103,03 eiro par MWh), daudzi no tiem, tostarp Rēzekne, jau iesnieguši izskatīšanai samazinātu tarifu projektus.

Tādējādi pēc apkures tarifa samazinājuma Rēzekne no pilsētas ar vienu no augstākajiem siltumenerģijas tarifiem aizvadītajā apkures sezonā būs ierindojusies starp Latvijas pilsētām ar zemākajiem apkures tarifiem.

Pašvaldībā sola, ka ar šo darbs pie tarifa samazināšanas pilsētā neapstāšoties. Kad SIA “Rēzeknes siltumtīkli”  iedarbinās jaunu šķeldas katlumāju (14 MW), uzņēmums vēlreiz pārskatīs apkures tarifu samazināšanas virzienā un iesniegs aprēķinus izskatīšanai regulatoram.

Kā informē SIA “Rēzeknes siltumtīkli” vadītājs Guntis Gailums, katlumājas izbūves process norit pēc plāna, patlaban ir paveikti aptuveni 80% plānoto darbu. Tiek montētas iekārtas, kas ir piegādātas pilnā apjomā, un objektu plānots nodot ekspluatācijā šī gada decembrī.