„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 6. maijs
Pirmdiena
Didzis, Gaidis
+7.6 °C
apmācies

Daugavpilī atsāk kursēt tramvaji

Jevgenijs Ratkovs

Pēc gandrīz mēneša pārtraukuma pilsētā atsākuši kursēt tramvaji, tiesa, vēl ne visos maršrutos. Satiksme pilnībā atjaunota tikai 3. maršrutā, paziņoja Pilsētas saimniecības un attīstības komitejas priekšsēdētājs Igors Aleksejevs.

Pirms mēneša uzņēmuma „Daugavpils satiksme” speciālisti izraisīja sašutumu sabiedrību, paziņojot, ka no septembra beigām līdz nākamā gada sākumam Daugavpilī nekursēs tramvaji. Uzņēmuma vadība šādu lēmumu pieņēma saistībā ar vērienīga projekta īstenošanu tramvaju infrastruktūras uzlabošanai pilsētā. Bet, kā vēlāk izrādījās, šie termiņi nebija saskaņoti ar pašvaldību. Komitejas priekšsēdētājs Igors Aleksejevs sasauca ārkārtas sēdi, kurā “Daugavpils satiksmes” speciālistiem tika uzdots pēc iespējas ātrāk pārskatīt projekta īstenošanas laiku, lai daugavpiliešiem būtu iespējami mazāk neērtību saistībā ar veicamajiem darbiem. Rezultātā pēc pāris dienām tika noteikti citi tramvaju satiksmes slēgšanas datumi.

Saskaņā ar jaunajiem termiņiem satiksme daļēji tika atjaunota 16. oktobrī. “Daugavpils ir soli tuvāk tramvaju infrastruktūras atjaunošanas projekta noslēgumam (jāatzīmē, ka tas ir vērienīgākais projekts, kas īstenots pēdējos vairāk nekā trīsdesmit gados). Stingri ievērojot grafiku, līdz 16. oktobrim tika pabeigti darbi tramvaja sliežu atzara izbūvē Stropos. Tādējādi no 16. oktobra daļēji atjaunota tramvaju kustība Daugavpilī. Pasažieriem būs iespēja izmantot 3. maršruta tramvaju, kas kursēs ierastajā maršrutā “Stropi--Cietoksnis” un 1. maršruta tramvaju, kas PAGAIDĀM kursēs pa daļēji atjaunoto maršrutu “Stropi--Stacija”, neiebraucot Ķīmiķu mikrorajona apkaimē. No 16. oktobra 99. MARŠRUTA „AUTOOSTA–STROPU EZERS” AUTOBUSS, KAS AIZVIETOJA 3. MARŠRUTA TRAMVAJU, VAIRS NEKURSĒS,” sacīja I. Aleksejevs.

Jāatzīmē, ka 98. maršruta “Maizes kombināts–Ķīmiķu ciemats” autobuss un 97. maršruta “Autoosta–Ķīmiķu ciemats” autobuss turpinās pārvadāt pasažierus, nodrošinot nepieciešamo sabiedriskā transporta pakalpojumu līdz tramvaju satiksme tiks pilnībā atjaunota.

Protams, vēl daudz darba, jo īpaši Ķīmiķu mikrorajonā, kur turpinās tramvaja sliežu ceļu nomaiņa. Taču drīzumā būs jāpabeidz darbi arī šajos posmos. Līdz šī gada 18. novembrim tiks atjaunota kustība tramvaju 1. maršrutā, savukārt līdz šī gada beigām tiks atjaunota kustība visos četros tramvaja maršrutos.

“Darbs turpinās depo Jātnieku ielā un Smilšu ielas posmā. Arī šeit darbi norit saskaņā ar grafiku, taču, tā kā šeit tiek nomainīts ne tikai sliežu ceļš un asfalta segums, bet arī komunikācijas, darbi prasīs nedaudz vairāk kā mēnesi. Darbu pabeigšana paredzēta 17. novembrī. Šajā dienā ir jābūt gatavam visam tramvaja Nr. 1 maršrutam!” turpināja Pilsētas saimniecības un attīstības komitejas priekšsēdētājs.

Taču darbi vērienīgā projekta ietvaros ar to nebeigsies, tie turpināsies citos posmos. Un pārskatāmā nākotnē atkal tiks atjaunota satiksme maršrutā Nr. 2 un Nr. 4, kā arī taps jauna līnija, kas savienos Stropus ar Ķīmiķu mikrorajonu.

Aktuālā informācija par tramvaju kustības sarakstu pieejama uzņēmuma „Daugavpils satiksme” mājaslapā. Tālruņi uzziņām: 65425270 un 29909292.