„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+15.3 °C
daži mākoņi

Izveidota Latvijas Sarkanā Krusta Dienvidlatgales komiteja

Publicitātes bildes

Augšdaugavas novada kultūras centrā “Vārpa” notika Latvijas Sarkanā Krusta (LSK) konference. Tajā piedalījās Sarkanā Krusta Augšdaugavas komitejas, Daugavpils komitejas un Krāslavas komitejas pārstāvji, kuri izlēma savas organizācijas nākotni, nobalsojot par apvienošanos. Tādējādi tika izveidota Latvijas Sarkanā Krusta Dienvidlatgales komiteja.

Šādas konferences nav notikušas aptuveni četrus gadus, viens no iemesliem -- Covid-19 pandēmija. Šoreiz konferencē tika pieņemts lēmums par trīs komiteju apvienošanu.

„Latvijas Sarkanais Krusts no tā tikai iegūs, varbūt ne tik daudz organizācija, cik cilvēki, kuriem mēs palīdzam. 21. gadsimtā, izmantojot vadības programmu digitālās iespējas, ir vieglāk un vienkāršāk pārvaldīt lielas struktūras, savukārt tas ir lētāks process gan finanšu, gan resursu ziņā. Tas ir, mums būs vairāk iespēju palīdzēt cilvēkiem,” laikrakstam „Latgales Laiks” teica Latvijas Sarkanā Krusta ģenerālsekretārs Uldis Līkops.

Priekšlikums par trīs komiteju apvienošanu guva labdarības organizācijas pārstāvju atbalstu. Vienprātīgi viņi bija arī jautājumā par Dienvidlatgales komitejas vadītāja izvēli. Šajā amatā tika iecelta ilggadējā sākotnēji LSK Daugavpils novada komitejas un pēc tam Augšdaugavas novada komitejas vadītāja, kā arī novada Sociālā dienesta vadītāja Anna Jegorova.

„Darbs Sarkanajā Krustā man pazīstams jau no 1974. gada. Nevienu gadu neesmu palikusi ārpus šīs jomas. Arī 2009. gadā, kad notika administratīvi teritoriālā reforma, paliku šajā amatā. Un tagad, kad Krāslavas komiteja un Augšdaugavas komiteja ir apvienojusies ar Daugavpils komiteju, tas ir ļoti atbildīgs darbs, bet man tas ir pazīstams,” sacīja A. Jegorova.

Augšdaugavas novada domes Sociālās komitejas priekšsēdētājs Aleksejs Mackevičs viens no pirmajiem apsveica Latvijas Sarkanā Krusta Dienvidlatgales komitejas vadītāju Annu Jegorovu Viņš ir pārliecināts, ka Anna Jegorova spēs tikt galā ar jebkuru izaicinājumu.

„Augšdaugavas novadam ir paveicies, ka LSK Augšdaugavas komiteju un Sociālo dienestu vada viena persona – Anna Jegorova. Viņa ir pieredzējusi speciāliste sociālajā jomā. Augšdaugavas novadā notiek ļoti daudz pasākumu sadarbībā ar LSK. Paldies Latvijas Sarkanajam Krustam par lielisko sadarbību ar Augšdaugavas novadu,” teic Aleksejs Mackevičs.