„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 6. maijs
Pirmdiena
Didzis, Gaidis
+8.2 °C
neliels lietus

Jaunajā Forštatē atjaunos gājēju pārvadu pār dzelzceļu

Publicitātes bildes

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes sēdē deputāti akceptējuši Komunālās saimniecības pārvaldes plānus, kuri 2024. gada budžetā paredz 684 985 eiro finansējumu gājēju pārvada pār dzelzceļu atjaunošanai Jaunajā Forštatē.

Vietējā pašvaldībā „Latgales Laiku” informēja, ka atklātā konkursā tiesības uz līguma slēgšanu par būvniecības ieceres dokumentācijas izstrādi, autoruzraudzību un būvdarbu veikšanu gājēju pārvada atjaunošanai ieguvusi SIA “Tilts”. Darbu kopējās izmaksas -- 684 985 eiro.

Pilsētas saimniecības un attīstības komitejas priekšsēdētājs Igors Aleksejevs informēja, ka 2020.--2022. gadā Valsts kontrole veica tiltu stāvokļa pārbaudi visā Latvijā. Rezultāti bija gaužām bēdīgi -- pārbaudi izturēja mazāk nekā 20% inženierbūvju. Pēc neatkarības atjaunošanas atbildība par tiltiem, kas lielākoties celti pagājušā gadsimta 60.--70. gados, tika uzlikta uz pašvaldībām. Tāpēc tām ir jāsameklē savā budžetā līdzekļi un jāsakārto šīs bīstamās konstrukcijas.

Esam pieņēmuši lēmumu par Jaunās Forštates gaisa tilta pār dzelzceļu projektēšanu un remontu. Tie, kas izmanto šo tiltu, pārvietojoties pa pilsētu, noteikti piekritīs, ka šie darbi ir nepieciešami, un tie ir gana vērienīgi. Darbu pilns saraksts būs zināms pēc projektēšanas, taču jau šobrīd varu teikt, ka jāatjauno pakāpienu konstrukcijas, jāveic betona konstrukciju remonts un jāatjauno hidroizolācija, jānotīra un jānokrāso margas un jāuzstāda jauns energoefektīvs apgaismojums,” teica Aleksejevs.

Saskaņā ar līguma prasībām, izpildītājam ne vēlāk kā četros mēnešos pēc tā parakstīšanas jāiesniedz Būvvaldē ar pašvaldību saskaņots projekts. Pēc tam, kad būs saņemts ieceres akcepts un izpildīti būvdarbu uzsākšanas nosacījumi, varēs sākties gājēju pārvada rekonstrukcijas būvdarbu posms.