„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 6. maijs
Pirmdiena
Didzis, Gaidis
+7.9 °C
apmācies

"Jūrmalas" basketbolistes devās mājās bez punktiem

Margarita Vigule

„Daugavpils Universitātes” spēlētājas pagājušajā sestdienā, 14. oktobrī, aizvadīja Baltijas Sieviešu basketbola līgas otro maču. Un, ja pirmajā spēlē daugavpilietēm nebija ko likt pretī pašreizējām čempionēm „TTT Rīga” basketbolistēm, tad cīņā ar čempionāta debitantēm no Jūrmalas tika gūta gana pārliecinoša uzvara.

Tiesa, mača sākums par šādu scenāriju nevēstīja. Pirmajā ceturtdaļā pretinieces sākotnēji pat izvirzījās vadībā, taču līdz tās beigām daugavpilietes saņēmās un pārspēja viešņas no Jūrmalas ar rezultātu 22:17. Arī otrajā ceturtdaļā laukumā ritēja spraiga cīņa -- līgas debitantes negrasījās padoties. Un daudzējādā ziņā viņām palīdzēja 23 gadus vecā Nikola Ozola, kurai ir spēļu pieredze ārzemēs un komandā „TTT Rīga”, kā arī Žozefīne Sīpoliņa, kura nu jau vairākas sezonas spēlē Latvijas U18 junioru izlasē.

Taču pēc lielā pārtraukuma situācija mainījās. Daugavpilietes sāka spēlēt pārliecinošāk, bet pretinieces bija manāmi pagurušas un vairs nespēja konkurēt līdzvērtīgā līmenī. Tas viss ietekmēja rezultātu. Trešā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 18:7. Pēdējā ceturtdaļā Daugavpils komandā, pēc galvenā trenera Gunta Endzela lēmuma, spēlēja galvenokārt rezervistes, kuras demonstrēja labu cīņu un uzvarēja ceturtdaļā, tiesa, ar minimālu starpību 9:8. Mača galarezultāts 68:49 “Daugavpils Universitātes” labā.

Arī šoreiz daudzajiem līdzjutējiem, kas ieradās atbalstīt komandu „Daugavpils Universitāte”, komandas sponsori piedāvāja dažādas izklaides. “Funny Land” sagatavoja unikālu iespēju izveidot 360 grādu video selfiju. To aktīvi izmantoja gan bērni, gan pieaugušie. Balvas konkursiem bija sarūpējuši arī “Riga BBQ”, “Ezītis miglā” un “IVS-D”.

Otro reizi pēc kārtas labāko rezultātu mūsu komandā sasniedza leģionāre no Polijas Kinga Piedela. Šoreiz viņa guva 26 punktus, un tas ir labākais rādītājs šajā spēlē, ņemot vērā abas komandas. Viņai “Daugavpils Universitātes” sastāvā arī lielākais spēles laiks -- 33,38 minūtes. Kinga Piedela realizēja sešus no desmit trīspunktu metieniem. 13 punktus guva Valērija Baranovska, arī viņa laukumā pavadīja vairāk nekā pusstundu.

Jūrmalas komandā visvairāk punktu guva pieredzējušākās spēlētājas Nikola Ozola (16) un Žozefīne Sīpoliņa (18). Nikola kļuva par šī mača līderi spēles laika ziņā -- gandrīz 35 minūtes.

“Protams, es priecājos par komandas uzvaru, taču jāatzīst, ka pieļāvām daudz kļūdu. Ja tās ir redzamas ne tikai man kā trenerim, bet arī skatītājiem, tad mums priekšā ir liels darbs. Pagaidām ir labi, ka izcīnījām uzvaru, bet strādāsim un uzlabosim savu spēli. Man patīk, kā spēlē Kinga Piedela. Viņa tiešām ir lieliska, bet tādām arī jābūt ārzemju spēlētājām, jādemonstrē labs sniegums,” maču komentēja Guntis Endzels.

Jūrmalas komandas galvenais treneris Kaspars Bože bija sarūgtināts: “Spēles pirmajā puslaikā komanda cīnījās skaisti, bet tad nepietika spēka. Esam debitanti līgā un lielus mērķus komandai vēl neesam izvirzījuši. Galvenais ir demonstrēt skaistu basketbolu.”

Jau trešdien, 18. oktobrī, mūsu komanda dosies uz pirmo izbraukuma spēli Liepājā. Pretinieces līdz šim aizvadījušas tikai vienu maču ar „BJBS Riga”, kurā izcīnījušas uzvaru ar rezultātu 79:57.

14. oktobrī Reģionālajā līgā spēli aizvadīja Daugavpils vīriešu komanda. Viesos, Augšdaugavas novadā, Daugavpils Sporta skolas basketbolisti sacentās ar vietējo komandu un izcīnīja uzvaru. Visās četrās ceturtdaļās laukumā pārsvars bija daugavpiliešiem. Gunta Endzela audzēkņi lieliski tika galā ar pretinieku spiedienu un aktīvi spēlēja uzbrukumā. Pirmajā ceturtdaļā rezultāts bija 19:17, otrajā -- 17:13, trešajā -- 33:26 un ceturtajā -- 24:17 Daugavpils Sporta skolas labā. Gala rezultāts -- 93:73.

Teicamu sniegumu demonstrēja pilsētas komandas kapteinis Lauris Pļavenieks, kurš mačā guva 40 punktus. Viņš realizēja 12 no 13 divpunktu metieniem un 4 no 8 trīspunktniekiem.

Augšdaugavas novada komandā ir grūti izcelt vienu spēlētāju. Mārtiņš Kļavinskis guva 17 punktus, Juris Meļņiks -- 14, bet Rihards Spīķis guva 11 punktus.

Nākamo spēli Daugavpils Sporta skolas komanda aizvadīs 27. oktobrī savā laukumā -- Kultūras pils sporta zālē, kurā pretiniekos būs „Jēkabpils SC/Sedumi”. Sākums pulksten 20.00.